Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Almunia: Concurenta sanatoasa creeaza cele mai bune conditii pentru crestere

Almunia: Concurenta sanatoasa creeaza cele mai bune conditii pentru crestere


Vicepresedintele Comisiei Europene, Joaquin Almunia, pledeaza pentru un mediu concurential sanatos, care sa stimuleze cresterea economica si atragerea investitorilor straini.
"Ce conteaza acum este sa revenim la crestere. Ca toate celelalte state, Romania trebuie sa creeze conditii corecte pentru ca economia ei sa revina pe crestere", a spus Almunia, in cadrul unei conferinte organizate vineri de Consiliul Concurentei.

"Concurenta sanatoasa imbunatateste eficienta si creeaza cele mai bune conditii pentru crestere. Pe termen lung, acest lucru duce preturi competitive", a adaugat oficialul Comisiei Europene, care are si rolul de comisar european in domeniul concurentei.

Almunia apreciaza prognozele de crestere economica ale tarii noastre pentru 2012, dar spune ca trebuie sa ne asiguram ca aceste estimari se vor materializa. Totodata, ne indeamna sa profitam de calitatea de membru al Uniunii Europene: "Romania s-a chinuit sa revina la economia de piata, in ultimii 20 de ani. Dupa intrarea in UE, companiile din Europa si-au desfacut produsele pe o piata interna plina de oportunitati, acum ar trebui sa poata profita pe deplin de ea", a comentat Almunia.

Astfel, vicepresedintele CE a precizat ca nu se poate permite formarea unor carteluri, care sa mentina niste preturi ridicate artificial. "Nu putem permite nici fuziuni care ar reduce concurenta pe diferite piete", a spus acesta.

"Este important ca autoritatile romane sa continue sa cultive concurenta sanatoasa, pentru ca este cea mai buna carte de vizita pe care o puteti folosi pentru a atrage investitori straini", a incheiat Almunia.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1016 ori