Agricultura dauneaza grav economiei romanesti. Afla de ce

Marti, 25 Septembrie 2012, ora 15:44
2404 citiri
Agricultura dauneaza grav economiei romanesti. Afla de ce

ING Bank si-a redus prognoza de crestere economica a Romaniei pentru acest an la 0,5%, de la 0,8%, pe fondul anului agricol mai slab.

Analistii bancii cred ca economia locala a scazut in trimestrul trei din 2012 din cauza recoltei proaste. Totodata, consumul nu da semne ca si-ar reveni rapid, iar exporturile au continuat sa scada in prima parte a trimestrului trei.

In acest conditii, ING Bank Romania si-a redus estimarea pentru cresterea economica a Romaniei in 2012 la 0,5%, de la 0,8%. Totodata, a fost redusa si prognoza pentru 2013 la 1,6%, de la 2,5%. Guvernul mizeaza pe un avans de peste 1% in acest an.

Pe de alta parte, ING Bank Romania estimeaza ca leul se va deprecia la 4,65 lei pentru un euro la sfarsitul anului, pe fondul presiunilor generate de alegerile parlamentare din decembrie. Deprecierea leului la minime istorice va afecta si moralul consumatorilor.

Guvernul si-a redus prognoza de crestere economica pentru acest an, de la 1,5% la 1,2% din PIB.

Guvernul reduce din nou prognoza de crestere economica pentru 2012

Economia Romaniei a inregistrat o crestere de 1,2% pe serie bruta si de 1,7% pe serie ajustata sezonier in trimestrul al doilea din acest an, comparativ cu perioada similara a anului trecut.

Fondul Monetar International va revizui in scadere estimarile referitoare la cresterea economiei mondiale, care vor fi anuntate oficial pe 9 octombrie, la Tokyo, a anuntat luni directorul general al institutiei, Christine Lagarde.

#Romania previziuni crestere economica, #crestere economica romania, #estimari crestere economica 2012 , #Crestere economica