EFSE si Agricover: 7 milioane de euro, disponibili pentru creditele fermierilor

Luni, 22 Decembrie 2014, ora 11:11
1377 citiri
EFSE si Agricover: 7 milioane de euro, disponibili pentru creditele fermierilor
Foto: bacau.net

Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) isi extinde parteneriatul cu Agricover Credit IFN SA prin intermediul unui imprumut de 7 milioane de euro, banii urmand sa fie folositi pentru credite care vor fi acordate fermierilor, au anuntat luni intr-un comunicat EFSE si Agricover.

"Prin strategia sa de extindere a activitatii catre noi segmente de clienti, Agricover Credit isi va consolida si mai mult pozitia pe piata, precum si capacitatea de a deservi mai bine intreprinderile mici si mijlocii care au acces redus la finantare", a spus Monika Beck, presedintele consiliului de administratie al EFSE, scrie Mediafax.

Agricover Credit, institutie financiara nebancara apartinand grupului Agricover, colaboreaza cu EFSE din 2012.

"Colaborarea noastra constanta cu Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) ne permite sa oferim mai multe credite fermierilor, sa sprijinim investitiile si sa aducem valoare in sectorul agricol romanesc in ansamblul sau", a declarat Robert Rekkers, directorul general al Agricover Credit IFN.

Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) a fost initiat de KfW Development Bank (KfW), cu sprijinul financiar al Ministerului Federal German pentru Cooperare Economica si Dezvoltare (BMZ) si al Comisiei Europene. Fondul are drept scop de a sprijini dezvoltarea economica in Albania, Armenia, Azerbaijan, Bielorusia, Bosnia si Herzegovina, Bulgaria, Croatia, fosta Republica Iugoslava a Macedoniei, Kosovo, Georgia, Moldova, Muntenegru, Romania, Serbia, Ucraina si Turcia.

Infiintata in 2008, Agricover Credit este singura institutie financiara din Romania care ofera credite exclusiv fermierilor.

#credite agricultura, #Agricover credite fermieri, #credite fermieri , #Credit agricultura