Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Simplificarea Politicii Agricole Comune, in dezbatere

Simplificarea Politicii Agricole Comune, in dezbatere


Reprezentantii Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) au discutat despre simplificarea Politicii Agricole Comune dupa 2013, in cadrul unei reuniuni intre expertii APIA si ai institutiilor similare din Franta, a anuntat luni agentia.

"APIA a organizat la sediul sau, in perioada 10 - 11 mai 2012, reuniunea grupului de lucru bilateral intre expertii APIA si ai institutiilor similare din Franta - Agentia de Servicii si Plati (ASP) si FranceAgriMer (FAM), in vederea discutarii unor aspecte importante pentru cele trei institutii referitoare la 'Simplificarea Politicii Agricole Comune dupa 2013'", se arata in comunicat.

Aceasta reuniune reprezinta continuarea discutiilor initiate in cadrul seminarului derulat in perioada 1 - 2 septembrie 2011 la Bucuresti, iar rezultatele acestui seminar vor face parte din pozitia comuna a Romaniei si Frantei sustinuta in cadrul dezbaterilor privind noile propuneri legislative privind PAC dupa 2013.

Programul reuniunii a inclus subiecte referitoare la simplificarea PAC 2014 - 2020, atat in domeniul masurilor de piata, cat si in ceea ce priveste platile directe, cum ar fi provocarile, obiectivele si scopurile politicii de informare si promovare dupa 2013 - eficientizarea programelor de informare si promovare prin reducerea sarcinilor administrative, precum si simplificarea controalelor in cadrul masurii de restructurare/reconversie a plantatiilor viticole.

De asemenea, s-a discutat despre principiul inverzirii si plata de baza si despre tinerii fermieri, zonele defavorizate si micile exploatatii in noul PAC.

Totodata, in cadrul reuniunii a avut loc semnarea noului Protocol de parteneriat tripartit APIA - ASP - FAM 2012 - 2013 de catre Florin Marius Faur - director general APIA, Edward Jossa - presedinte - director general ASP si Patrice Germain - director relatii internationale - FAM, in prezenta lui Pierre Schwartz - Ambasada Frantei in Romania, precum si a reprezentantilor tuturor institutiilor implicate.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1827 ori