Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Tariceanu l-a numit tot pe Liviu Nistoran la sefia institutiei infiintate prin reorganizarea ANRCTI

Tariceanu l-a numit tot pe Liviu Nistoran la sefia institutiei infiintate prin reorganizarea ANRCTI
Premierul Tariceanu l-a numit tot pe Liviu Nistoran la sefia noii Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii (ANRC), structura infiintata joi de Guvern prin reorganizarea ANRCTI, dupa ce fostul presedinte al institutiei castigase in justitie dreptul de a ramane la sefia ANRCTI. Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) a fost reorganizata joi de Guvern, prin urmare fostul presedinte, Dan Georgescu, nu isi poate relua functia pe care a recastigat-o in instanta, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a suspendat miercuri revocarea sa din functie.


Premierul Tariceanu
a declarat joi ca restructurarea institutiei a fost facuta printr-o Ordonanta de Urgenta, institutiei fiindu-i adaugate alte activitati din domeniul informaticii.Potrivit textului Ordonantei de Urgenta, masura a fost luata "avand in vedere prejudiciile importante aduse interesului public prin perpetuarea si amplificarea blocajelor in activitatea economica ce se desfasoara pe internet, prin nivelul foarte ridicat al infractionalitatii informatice si proliferarea mesajelor comerciale nesolicitate (de tip SPAM), ceea ce conduce la prejudicierea intereselor economice ale consumatorilor si operatorilor economici din Romania si din strainatate, precum si la afectarea imaginii externe a Romaniei".Curtea de Apel Bucuresti a suspendat revocarea fostului presedinte al Autoritatii Nationale pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI), Dan Georgescu, semnata de Tariceanu in 19 august, insa decizia putea fi atacata cu recurs. Potrivit unor surse guvernamentale, demiterea lui Georgescu din functia de presedinte al Autoritatii a fost semnata in urma unui audit intern si a unei evaluari a activitatii institutiei, care a relevat mai multe probleme, precum incalcarea mai multor prevederi legale. Georgescu sustine insa ca motivele sunt nefondate si ca nu a avut nicio discutie cu prim-ministrul cu privire la nemultumirile legate de activitatea sa.Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) a fost infiintata in decembrie 2006, prin reorganizarea Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii (ANRC), reglementatorul pietelor de comunicatii electronice si servicii postale, care si-a extins astfel atributiile si in domeniul tehnologiei informatiei.In luna aprilie 2007, ANRCTI a preluat si atributiile Inspectoratului General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI) in ceea ce priveste managementul spectrului de frecvente radio si supravegherea pietei echipamentelor radio si a echipamentelor terminale de comunicatii.Liviu Nistoran a fost deputat PD, ales pe listele Aliantei Dreptate si Adevar PNL-PD. El a fost exclus din PD in toamna anului trecut intrucat a refuzat sa sustina o motiune de cenzura impotriva Cabinetului tariceanu. La inceputul sesiunii parlamentare actuale, Nistoran a demisionat din Parlament pentru a fi numit la ANRCTI.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1142 ori