Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Revizia Rafo Onesti a costat 7,6 milioane dolari

Revizia Rafo Onesti a costat 7,6 milioane dolari
Revizia rafinariei din Onesti, finalizata recent, a necesitat fonduri in valoare de 7,6 milioane dolari si a vizat in principal respectarea standardelor de mediu si modernizarea instalatiilor, a anuntat joi compania.Actionarul majoritar al Rafo si administratia firmei au anuntat, miercuri, ca instalatiile vor fi repornite in 29 - 30 septembrie, iar primele produse vor putea fi scoase la vanzare incepand cu 7 - 8 octombrie.
Compania a investit, de la inceputul anului, 30,2 milioane de dolari pentru retehnologizari, protectia mediului si dezvoltarea sistemului informatic. Pana la finele anului, Rafo intentioneaza sa deruleze investitii de inca 14,8 milioane dolari, se arata intr-un comunicat al companiei transmis, joi, agentiei MEDIAFAX.

De asemena, firma din Onesti a finalizat, in perioada reviziei, retehnologizarea instalatiei de obtinere a aditivilor pentru benzine, masura care va permite companiei sa produca in regim propriu aditivii pentru benzinele Euro 4 si Euro 5.

Prin aceasta investitie, Rafo estimeaza obtinerea unui venit suplimentar de noua milioane dolari.

Fosta Autoritate pentru Privatizare a vandut, in 2001, 59,9% din actiunile RAFO, catre Imperial Oil si Canyon Servicos. Ulterior, Ministerul Finantelor a realizat o conversie a unei datorii de 3,6 miliarde lei vechi, devenind actionar la RAFO cu 94,5% din actiuni. Aceste actiuni au fost vandute ulterior firmelor Imperial Oil si Canyon Servicos.

In 2003, societatea Balkan Petroleum a preluat de la Imperial Oil si Canyon Servicos pachetul majoritar de actiuni la RAFO.

Calder-A a incheiat, in iulie 2005, cu Balkan Petroleum, un contract pentru preluarea a 98% din actiunile RAFO, depunand in mai 2006 la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) documentele pentru aprobarea novatiei. AVAS nu a emis inca o hotarare in acest sens.


Mediafax


directNews.ro - Topul blogurilor
Recomandari 29 Septembrie 2006

1.Povestea adevarata a mortii lui Steve Irwin
...

2.Numarul ziarelor vindute a scazut destul de mult in ultimii 2 ani
O analiza a directoarei de marketing a Gazetei, Dochita Zenoveiov, remarca un lucru nu tocmai pozitiv pentru presa din RO. Vinzarile au scazut de la o medie de 900.000 de exemplare pe zi in 2004, la 700.000 in 2006! S-au luat in calcul rezultatele primelor 10 ziare.

3.Cate parale face Teo?
SOV catre Teo: "Eu nu stiu cate parale faci dumneata." Dureros de sincer, veti spune (daca Teo Trandafir va e antipatica). Dar sa n-avem prejudecati.

4.Scandal: Moldova nu va fi prezenta la summit-ul francofoniei
Desi membra cu drepturi depline in Organizatia Internationala a Francofoniei, Republica Moldova nu a trimis la Summit-ul de la Bucuresti nici macar ministrul de externe. Andrei Stratan nu a participat, ieri, la Conferinta Ministeriala, iar prezenta presedintelui Vladimir Voronin, pentru maine, nu era confirmata, dupa cum a spus seful diplomatiei romane, Mihai-Razvan Ungureanu.

5.De ce nu vor emigra oamenii din Romania
Varul meu Nelu femeie de serviciu la NASA (fost inginer IT in Romania) a gasit stergand folderele de praf un studiu care ma pune pe ganduri. Din surse secrete NASA natia Romana a fost aleasa pentru a coloniza planeta Marte. Din toate natiile studiate au fost alesi Romanii pentru ca intru-n viitor habitat artificial pe Marte ar rezista cel mai bine.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 678 ori