Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Reclamantii vor putea depune prin e-mail actele pentru recuperarea creantelor in instanta

Reclamantii vor putea depune prin e-mail actele pentru recuperarea creantelor in instanta
Consiliul pentru Justitie si Afaceri Interne (JAI) a adoptat un regulament ce vine in ajutorul cetatenilor din Uniunea Europeana, acesta urmand sa simplifice considerabil procedura privind litigiile transfrontaliere ce au ca obiect creante cu o valoare mai mica de 2000 de euro.

Astfel, reclamantul va putea demara procedura de recuperare a creantelor doar prin completarea unui formular tipizat care va fi depus la instanta competenta prin posta, fax sau e-mail.

Reglementarea va fi aplicata numai in litigiile transfrontaliere (neintrand in domeniul de aplicare cauzele de natura pur interna) in materie civila sau comerciala, indiferent de instanta competenta.

Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, a participat la reuniunea Consiliului pentru Justitie si Afaceri Interne, care s-a desfasurat la Luxembourg, in perioada 12-13 iunie.

Intr-un comunicat remis, joi, se precizeaza ca in cadrul reuniunii a fost adoptat Regulamentul Parlamentului European si al Consiliului de stabilire a procedurii europene privind creantele minore.

Unul dintre obiectivele regulamentului este tocmai utilizarea mijloacelor moderne de comunicare pentru prezentarea actelor de procedura. Regulamentul nu instituie obligatia reprezentarii prin avocat, tocmai in scopul reducerii costurilor procedurii. Formularul va cuprinde o descriere a probelor care sustin cererea si va fi insotit, dupa caz , de orice inscrisuri relevante.

Prevederile regulamentului vor fi aplicate incepand cu 1 ianuarie 2009.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 771 ori