Presedintele McDonald''s a demisionat

Joi, 24 August 2006, ora 14:03
687 citiri

McDonald's Corp., cel mai mare lant de restaurante de tip fast-food din lume, a ramas fara presedinte. Acesta a demisionat brusc, dupa 29 de ani petrecuti in cadrul multinationalei.Presedintele si COO al McDonald's Corp., Mike Roberts, si-a prezentat, in mod neasteptat, demisia. Anuntul a fost facut miercuri dupa-amiaza, de catre directorul executiv al companiei, James A. Skinner. Acesta nu a dezvaluit motivul care l-a impins pe Roberts sa se retraga de la sefia corporatiei, dar in e-mailul transmis angajatilor, a declarat ca decizia i-a apartinut intru totul lui Roberts.

Reprezentantii companiei au informat ca locul ramas vacant va fi ocupat de Ralph Alvarez, cel care ocupa, pana acum, functia de director de operatiuni pentru America de Nord a McDonald's.

Potrivit agentiei Reuters, Roberts a afirmat, in demisia sa, ca aceasta este una dintre cele mai grele decizii pe care a trebuit sa le ia vreodata, dar ca asa crede ca este mai bine atat pentru el si familia lui, cat si pentru companie si cariera sa.

Mike Roberts a fost numit cel de-al doilea om in corporatie in noiembrie 2004, dupa demisia lui Charlie Bell. Inainte de a ocupa aceasta functie, el a fost presedintele departamentului american al McDonald's, lui fiindu-i atribuita revigoarea economica a lantului de restaurante.

A"Cu totii ii datoram lui Mike toata recunostinta noastraA", a declarat, ieri, Skinner, adaugand ca A"Datorita conducerii sale, sistemul nostru este mai puternic ca niciodataA".

Potrivit presei internationale, Mike Roberts nu a fost de gasit pentru a se afla mai multe detalii. In comunicatul transmis de compania americana, cel care a facut parte din echipa McDonaldA's timp de aproape trei decenii, a declarat ca a fost o onoare penru el sa serveasca compania, si le-a multumit tuturor fostilor sai angajati.

Bloombiz