Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Piraeus Bank a majorat dobanzile pentru creditele aflate in derulare

Piraeus Bank a majorat dobanzile pentru creditele aflate in derulare

Piraeus Bank Romania majoreaza dobanzile pentru o parte din creditele de nevoi personale fara garantie, de tipul Happy End, aflate in sold, pe fondul inrautatirii conditiilor de finantare de pe pietele internationale, a anuntat institutia bancara.Piraeus Bank Romania majoreaza dobanzile pentru o parte din creditele de nevoi personale fara garantie, de tipul Happy End, aflate in sold, pe fondul inrautatirii conditiilor de finantare de pe pietele internationale, a anuntat institutia bancara.


Majorarile de dobanda sunt cuprinse intre 1,65% - 2,20% pentru imprumuturile in lei si 0,90% - 1,55% pentru cele in valuta.


Masura vizeaza majoararea dobanzilor pentru un procent de 7,6% din totalul creditelor de nevoi personale aflate in portofoliu, informeaza Financiarul.


"Modificarile de dobanda la creditele acordate in moneda nationala vin pe fondul unei cresteri accentuate a dobanzilor de pe piata si a variatiei semnificative a indicelui ROBOR fata de momentul acordarii creditelor. In cazul dobanzilor la creditele in valuta, ajustarile au fost determinate de cresterea generalizata a costurilor de finantare interna si externa pentru toate institutiile de creditare din Romania, in conditiile unei lichiditati scazute pe piata internationala", se arata in comunicatul bancii.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 615 ori