Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ozone Laboratories isi consolideaza pozitia in ECE

Ozone Laboratories isi consolideaza pozitia in ECE
Ozone Laboratories a incheiat un parteneriat strategic cu Bristol-Myers Squibb pentru administrarea produselor din portofoliul acesteia in Polonia, Bulgaria si Slovacia, aceasta insemnand in principal marketing si vanzari, informeaza un comunicat al companiei.Parteneriatul a fost anuntat pe data de 12 septembrie pentru Bulgaria, unde intreg portofoliul Brystol-Myers Squibb va fi transferat catre Ozone Laboratories, inclusiv medicamentele sub patent pentru arii terapeutice precum HIV/SIDA, oncologie, sistemul nervos central si cardiologie. Ca si consecinta a incheierii parteneriatului, toti angajatii BMS din Bulgaria vor fi transferati catre Ozone Laboratories, incepand cu sfarsitul lunii octombrie.
La Bratislava, Slovacia, pe data de 13 septembrie a fost anuntat parteneriatul local dintre cele doua companii, in cadrul caruia intreg portofoliul local BMS, impreuna cu cei 27 de angajati ai Bristol-Myers Squibb vor fi transferati catre Ozone Laboratories. De asemenea, Ozone Laboratories a decis ca subsidiara companiei din Slovacia va prelua si coordonarea subsidiarei Ozone Laboratories din Republica Ceha.

Ultima etapa a incheierii parteneriatului s-a desfasurat la Varsovia, pe 14 septembrie. Pentru piata poloneza, Ozone Laboratories a preluat intreg portofoliul de medicamente fara prescriptie si de asistenta primara al Bristol-Myers Squibb. De asemenea, Ozone a preluat si angajatii Bristol-Myers Squibb care se ocupau de promovarea unor marci cheie precum Fervex, Upsarin si Efferalgan.

"Suntem onorati ca Bristol-Myers Squibb a ales Ozone Laboratories pentru a le reprezenta marcile in Bulgaria, Slovacia si Polonia", a declarat Christopher Henwood, CEO, Ozone Laboratories. "Aceasta reprezinta o recunoastere a succesului si fortei companiei noastre in regiune. Consider ca acest parteneriat va genera profit pentru ambele companii. In primul rand va da Bristol-Myers Squibb posibilitatea sa se concentreze pe produsele sale cheie, la nivel global, in timp ce noi vom fi in masura sa ne continuam cresterea rapida intr-o regiune de importanta strategica pentru noi."

Ozone Laboratories va continua sa comercializeze medicamente sub brand propriu in cele trei tari, promovand in acelasi timp si portofoliul Bristol-Myers Squibb care va fi comercializat in continuare sub brandul BMS.

Grupul Ozone Laboratories a fost infiintat in 2001, dorind sa devina un jucator important pe piata farmaceutica in regiunea Europei Centrale si de Est. Romania este prima piata in care grupul a ales sa investeasca si, inca de la intrarea pe aceasta piata, compania a raportat anual cresteri importante ale cifrei de afaceri. La sfarsitul anului 2005, compania si-a facut intrarea in TOP 20, companii farmaceutice cu cele mai importante vanzari in Romania. In prezent, compania a infiintat subsidiare in: Romania, Polonia, Slovacia, Bulgaria, Republica Ceha, Grecia, Ucraina, Turcia si Ungaria.


Bloombiz

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 741 ori