Numarul bancnotelor euro falsificate a crescut masiv

Luni, 13 Iulie 2009, ora 14:31
987 citiri
Numarul bancnotelor euro falsificate a crescut masiv

Numarul de bancnote euro false identificate in prima jumatate a anului a crescut semnificativ fata de primul semestru al anului anterior, a anuntat luni Banca Centrala Europeana (BCE), citata de AFP.

In total, 413.000 bancnote contrafacute au fost retrase din circulatie, reprezentand o crestere de 17% fata de al doilea semestru al anului 2008, a precizat institutia intr-un comunicat.

La sfarsitul lunii iunie, a avut loc o captura importanta in Bulgaria. Politia a retinut 17 suspectati si a confiscat bancnote false in valoare de 400.000 euro, ce urmau sa fie distribuite in tarile Uniunii Europene.

Raportat la numarul total al bancnotelor aflate in circulatie, 12,5 miliarde, numarul celor falsificate este redus, potrivit BCE.

Cele mai multe bacnote falsificate sunt de 20 euro, 48,5% din total, si de 50 euro, 34% din total.

Peste 98% dintre bancnotele false au fost identificate in cele 16 tari ale zonei euro, circa 1% in celelalte state ale Uniunii Europene, si mai putin de 0,5% in alte regiuni ale lumii. 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Creștere importantă a numărului de firme care și-au suspendat activitatea în România
Creștere importantă a numărului de firme care și-au suspendat activitatea în România
Numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea în primele două luni din 2024 a fost de 4.328, în creştere cu 38,58% comparativ cu perioada similară a anului trecut, conform datelor...
#bancnote, #crestere, #falsificari , #Comunicatiile