Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ministerul Dezvoltarii: 520 mil euro, platiti catre beneficiari prin POR

Ministerul Dezvoltarii: 520 mil euro, platiti catre beneficiari prin POR

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) a organizat, in perioada 10-11 noiembrie, la Turnu Magurele, sedinta Comitetului de Monitorizare a Programului Operational Regional (POR), program prin care au fost platite, pana in prezent, 520 milioane euro catre beneficiari, informeaza NewsIn.

Totodata, potrivit unui comunicat transmis joi de MDRT, in anul 2010, nivelul rambursarilor din fonduri FEDR este de 5,96 ori mai mare fata de nivelul anului 2009, iar nivelul platilor aferente prefinantarii este de 2,13 mai mare decat in 2009.

"In cadrul intalnirii s-au discutat aspecte legate de evolutia programului, implementarea proiectelor contractate, previziuni pentru perioada urmatoare si modalitati de imbunatatire a performantelor.


Raportul Autoritatii de Management al Programului Operational Regional a reliefat faptul ca pana in acest moment au fost semnate contracte de finantare pentru jumatate din suma alocata prin POR pentru perioada 2007-2013, precum si faptul ca o serie de proiecte au fost deja finalizate.


Programul a intrat in perioada de implementare a proiectelor contractate pentru toate domeniile de interventie ale POR, inclusiv Axa 1 - Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor- ultima axa care a demarat contractarea", se arata in comunicat.


Potrivit MDRT, la reuniune a participat, pentru prima data, directorul Directoratului General pentru Politica Regionala din cadrul Comisiei Europene, Angela Martinez Sarasola.


"Un aspect imbucurator legat de rambursarea cheltuielilor este faptul ca gradul de eroare al beneficiarilor in pregatirea documentelor aferente cererilor de rambursare este scazut, ceea ce inseamna ca mecanismele de control de la nivelul Organismelor Intermediare si Autoritatii de Management sunt functionale", se mai spune in comunicat.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 975 ori
Citeste mai multe desprebeneficiari mdtr plati por