Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

L'Oreal a avut al 22-lea an de crestere consecutiva

L'Oreal a avut al 22-lea an de crestere consecutiva
L'Oreal, cel mai mare producator de cosmetice din lume, a avut in 2006 al 22-lea an de crestere consecutiva a profitului operational, alimentata de achizitia companiei Body Shop din Marea Britanie, informeaza Reuters.

Progonozele L'Oreal pentru anul in curs sunt optimiste.

Profitul operational al L'Oreal a crescut in 2006 cu 12,1%, la valoarea de 2,541 miliarde euro (3,34 miliarde dolari), peste estimarile analistilor care s-au asteptat la un castig mediu de 2,549 miliarde euro. Castigurile companiei pentru o actiune au crescut cu 14,7%, la valoarea de 2,98 euro, in contextul in care producatorul de cosmetice a rascumparat 15 milioane de actiuni.

Potrivit rezultatelor sondajului organizat de Reuters, analistii economici s-au asteptat la un castig mediu de 2,99 euro/actiune L'Oreal. In prima parte a sedintei de tranzactionare, cotatia la bursa a actiunilor L'Oreal a scazut cu 1,6%, la valoarea de 80,35 euro.

"Toate diviziile companiei din toate zonele geografice unde sunt amplasate au contribuit omogen la cresterea profitului", se spune in comunicatul producatorului de sampoane Garnier, de parfumuri Giorgio Armani si de farduri Lancome.

Directorul general L'Oreal, Jean-Paul Agon a spus ca achizitia, la mijlocul lui 2006, a companiei britanice Body Shop nu va avea un efect pozitiv asupra castigurilor anului 2007, deoarece L'Oreal va consolida activitatile companiei pentru intregul an si mai multe cheltuieli asociate preluarii.

"Daca Body Shop, ale carui afaceri merg de obicei mai bine in partea a doua a anului, ar fi fost consolidat de la 1 ianuarie, ar fi adus un castig de doar 2 centi la o actiune, nu de 4 centi, cum a fost estimat", a adaugat Agon.

Agon a mai spus ca L'Oreal se asteapta sa revina la o crestere organica a vanzarilor sale in 2007, intre 6 si 8%. Rata de crestere a vanzarilor L'Oreal, inclusiv Body Sho, in 2006 a fost de 5,8%.

"Cred ca elementele care au determinat castigurile noastre din 2006 vor avea un rol si in 2007. Prognoza noastra pentru 2007 se caracterizeaza prin incredere si optimism", a declarat Agon, in prezentarea facuta pentru analisti si pentru jurnalisti.

Agon a mai spus ca L'Oreal va creste dividendele cu 18%, la 1,18 euro.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 689 ori