Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Institutiile financiare multilaterale vor juca un rol anticilic in 2010

Institutiile financiare multilaterale vor juca un rol anticilic in 2010

Institutiile financiare multilaterale, Fondul Monetar International si Banca Europeana de Investitii au stabilit vineri ca vor continua planurile de sustinere a revenirii sustenabile a economiei globale si vor juca un rol anticiclic in 2010, mai ales ca redresarea se mentine fragila, a anuntat BEI, precizeaza NewsIn.

"In afara de raspunsul imediat pentru nevoile create de criza, institutiile financiare multilaterale raman concentrate pe prevenirea crizei, sustinerea cresterii sustenabile si dezvoltare, precum si, in particular, pe nevoia de combatere a schimbarilor climatice", se mai arata in comunicatul BEI.

In ce priveste schimbarile climatice, institutiile financiare multilaterale au decis ca acordul de la Copenhaga reprezinta o oportunitate pentru finantarea masurilor de combatere a acestora.

Totodata, ele si-au exprimat intentia de a oferi sprijin tehnic Organizatiei Natiunilor Unite si au recunoscut importanta incheierii cat mai rapide a unui acord legal constrangator pentru perioada de dupa 2012, cand se incheie protocolul de la Kyoto.

Institutiile financiare multilaterale vor sa-si armonizeze abordarile in ce priveste lupta impotriva schimbarilor climatice si vor sa lucreze impreuna pentru a sustine tarile vulnerabile sa combata efectele incalzirii globale, se mai arata in comunicat.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1514 ori
Citeste mai multe desprebei institutii financiare economie