Imm-urile isi vor putea garanta pana la 80% din valoarea imprumuturilor

Joi, 15 Ianuarie 2009, ora 14:01
1145 citiri
Imm-urile isi vor putea garanta pana la 80% din valoarea imprumuturilor

FNIMM va lansa un produs prin care va garanta 80 din valoarea creditelor contractate de firme Fondul Na ional pentru Intreprinderile Mici i Mijlocii FNIMM a anun at joi c va lansa "in scurt timp" un produs prin care va garanta pan la 80 din valoarea creditelor companiilor in schimbul... FNIMM va oferi o noua modalitate de acces la garantiile financiare pe care le acorda, pentru toate tipurile de credite puse la dispozitia intreprinzatorilor de cele 24 de institutii financiare cu care are incheiate conventii de lucru, se arata in comunicat.


Astfel, la cererea firmei si pe baza analizei documentatiei de credit pusa la dispozitie de catre aceasta sau de catre finantator, Fondul va emite un angajament de garantare.


Acest angajament atesta decizia Fondului de a deveni partenerul intreprinzatorului si de a garanta executarea obligatiilor financiare asumate de acesta prin garantarea unui procent de pana la 80% din valoarea creditului, in schimbul unui singur comision ce se situeaza in jurul nivelului de 1,75% pe an, se mai arata in comunicat.


Angajamentul de garantare va fi prezentat de catre firma finantatorului, ca anexa la documentatia necesara acordarii creditului.


Intreprinzatorii vor putea solicita eliberarea unui angajament de garantare la toate cele 3 filiale - fonduri locale de garantare autonome din Craiova, Focsani si Sfantu Gheorghe, 4 sucursale teritoriale din Bucuresti, Cluj, Iasi si Bacau si 12 reprezentante teritoriale din Arad, Baia Mare, Constanta, Giurgiu, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Sibiu, Suceava, Targu Mures, Timisoara si Zalau.