Generali Asigurari, despagubiri de 600.000 lei in urma inundatiilor

Miercuri, 11 August 2010, ora 13:28
1242 citiri
Generali Asigurari, despagubiri de 600.000 lei in urma inundatiilor

Compania Generali Asigurari a platit pana acum despagubiri in valoare de aproximativ 600.000 lei persoanelor care au raportat daune materiale in urma inundatiilor inregistrate in perioada iunie-iulie 2010 in Romania, se arata intr-un comunicat emis miercuri de companie, transmite NewsIn.

"In total au fost deschise 111 dosare de dauna la Generali Asigurari, cele mai multe provenind din judetele Bacau (57 dosare), Alba (16 dosare) si Timis (12).

Majoritatea solicitarilor (105) au fost incadrate pe segmentul de incendiu si calamitati naturale (locuinte), in timp ce sase solicitari au facut referire la segmentul CASCO.

Conform evaluarilor interne ale companiei, nivelul despagubirilor provocate de valul recent de inundatii este unul semnificativ comparativ cu anii anteriori", mai informeaza comunicatul.

Procesul de lichidare a dosarelor de dauna este in curs de desfasurare, urmand ca in urmatoarele saptamani toate solicitarile sa fie solutionate.

Pentru plata despagubirilor, compania a constituit o rezerva de 1,7 milioane lei.

"Desi inundatiile din 2005 au fost mult mai de amploare ca fenomen, portofoliul nostru Eurocasa (retail) a evoluat mult in ultimii 5 ani.

Practic, numarul politelor valide din regiunile afectate de evenimentele din 2010 au fost mult mai multe, inregistrand, dupa o evaluare intermediara, cel mai mare nivel al daunelor pe acest segment din istoria companiei", a declarat directorul Asigurari Generale si membru al Directoratului Generali Asigurari, Adrian Marin.

#generali, #asigurari, #despagubiri, #inundatii , #Comunicatiile