Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Firmele platitoare de TVA trebuie sa declare operatiunile realizate in Romania, pana la 25 iulie

Firmele platitoare de TVA trebuie sa declare operatiunile realizate in Romania, pana la 25 iulie
Persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA trebuie sa depuna 'Declaratia informativa privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national', pana cel tarziu la data de 25 iulie, se arata intr-un comunicat al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), remis Rompres.

Contribuabilii trebuie sa declare operatiunile impozabile cu cota de 9 la suta sau 19 la suta, realizate pe teritoriul national, cu alte persoane impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania, pentru care au fost emise facturi (inclusiv facturi pentru avansuri, operatiunile cu TVA nedeductibil, operatiunile inscrise in facturile care au fost emise pentru vanzarile cu amanuntul, vanzari care se inregistreaza in contabilitate pe baza raportului zilnic).

Conformlegii, nu se declara livrarile/achizitiile pentru care s-a emis bon fiscal dar nu s-a emis factura, operatiunile cu persoane neinregistrate in scopuri de TVA in Romania, operatiunile inscrise in facturile emise prin autofacturare, operatiunile pentru care se aplica taxarea inversa.

Declaratia 394 se completeaza cumulat, pe coduri de inregistrare in scopuri de TVA ale partenerilor de tranzactii, indiferent daca au fost realizate, cu acelasi partener, operatiuni impozabile cu 9 la suta si operatiuni impozabile cu 19 la suta (baza impozabila si, respectiv, TVA aferent se cumuleaza pentru toate operatiunile).

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 654 ori