Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Comunicatiile se afla pe o panta ascendenta

Comunicatiile se afla pe o panta ascendenta
Romania traverseaza, asemenea lumii intregi, o perioada de modernizare rapida in care comunicatiile si tehnologia informatiei au ajuns sa ocupe un rol de prima insemnatate.In perioada 2002 - 2003, rata de penetrare a serviciilor de telefonie mobila a crescut de la 23% la 32%, in conditiile in care rata medie de penetrare in tarile noi membre UE atingea la sfarsitul lunii iunie 2003 nivelul de 43%, a reiesit in cadrul dezbaterilor prilejuite de manifestarea "A V-a Sesiune de dezbatere a Strategiei de Dezvoltare Durabila a Romaniei - Orizont 2025", eveniment organizat sub patronajul Presedintiei Romaniei.
Romania traverseaza, asemenea lumii intregi, o perioada de modernizare rapida in care comunicatiile si tehnologia informatiei au ajuns sa ocupe un rol de prima insemnatate, prin ritmul de crestere si ponderea pe care le detin in dinamica economiei, ca motor de dezvoltare eficienta a tuturor celorlalte sectoare, au apreciat participantii la sesiune.

In ceea ce priveste segmentul telefoniei fixe, Romania a cunoscut o crestere constanta in ultimii ani, atingand la sfarsitul anului 2003 o rata de penetrare de 20.1%, desi tendinta pe plan mondial este de stagnare.

Urmand aceeasi evolutie ca in majoritatea statelor care au aderat recent la Uniunea Europeana, segmentului telefoniei fixe va atinge un plafon maxim de crestere dincolo de care va stagna in momentul in care in Romania vor fi implementate mecanismele serviciului universal, asigurand o acoperire optima a comunitatilor care, in prezent, nu au acces la servicii de telefonie.

La nivelul numarului de abonamente la servicii de Internet, acesta s-a dublat intr-un singur an, inregistrandu-se, la sfarsitul anului 2003, peste 906.000 de abonamente la Internet.

"Intrucat fiecare astfel de abonament poate deservi mai multi utilizatori, numarul de utilizatori finali ai serviciilor de Internet poate fi estimat la aproape 4 - 5 milioane, doua treimi dintre acestia utilizand conexiuni broadband", a aratat presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii (ANRC), Ion Smeeianu.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 853 ori