Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CE a emis o noua comunicare privind concurenta in cazul concentrarilor economice

CE a emis o noua comunicare privind concurenta in cazul concentrarilor economice

Comunicarea Comisiei Europene (CE) referitoare la masurile corective ?i noul regulament privind concentrarile economice a intrat in vigoare, joi, avand ca scop o abordare mai eficienta a problemelor din domeniul concurentei. "Principalele modificari constau in introducerea unui formular (MC) pe baza caruia vor fi comunicate informatiile referitoare la masurile corective, detaliile privind cesiunea si accesul, precum si clarificarile privind rolul administratorului", se arata in comunicatul CE.


Comisarul european pentru concurenta, Neelie Kroes, sustine ca masurile corective au un rol important in controlul concentrarilor, intrucat acestea pot asigura mentinerea unei concurente reale. Comunicarea revizuita inglobeaza jurisprudenta recenta a instantelor europene, in special in ceea ce priveste cadrul juridic de acceptare sau respingere a masurilor corective.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 983 ori