Avocatul Poporului anunta ca s-a sesizat din oficiu privind situatia de la Pungesti

Sambata, 14 Decembrie 2013, ora 16:20
1547 citiri
Avocatul Poporului anunta ca s-a sesizat din oficiu privind situatia de la Pungesti

Institutia Avocatul Poporului anunta ca s-a sesizat din oficiu in legatura cu situatia din comuna vasluiana Pungesti in urma recentelor proteste de pe raza acestei localitati.

"Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu in legatura cu situatia din comuna Pungesti, judetul Vaslui si evenimentele petrecute pe raza acestei localitati, cu prilejul recentelor proteste", afirma purtatorul de cuvant al institutiei, Matei Vartosu, in comunicatul mentionat.

De asemenea, sursa citata precizeaza ca in exercitarea atributiilor conferite de lege, reprezentantii institutiei Avocatul Poporului s-au deplasat in comuna Pungesti, unde au discutat cu oficialitatile din cadrul primariei.

"De asemenea, au fost initiate intalniri cu reprezentantii Jandarmeriei si urmeaza sa aiba loc discutii cu participantii la protest. Verificarile sunt in curs de desfasurare, iar concluziile vor fi aduse la cunostinta opiniei publice", mai precizeaza comunicatul Avocatului Poporului.

La inceputul acestei saptamani, Jandarmeria a precizat intr-un comunicat de presa, ca este prezenta in continuare in Pungesti, 'pentru asigurarea unui climat de normalitate, prevenirea oricaror incidente ce pot duce la tulburarea ordinii si linistii publice, precum si interventia ferma in situatiile in care se incalca legea'.

In judetul Vaslui au existat in ultima perioada mai multe proteste, unele soldate cu violente intre protestatari si jandarmi, fata de intentia companiei Chevron de a trece la exploatarea gazelor de sist in regiune. Mai multi cetateni din comuna vasluiana Pungesti au sustinut ca reprezentantii Jandarmeriei comit o serie intreaga de abuzuri si ca oamenii nu sunt lasati sa iasa din case fara sa fie perchezitionati si chestionati.

Compania americana Chevron a anuntat duminica dimineata ca si-a reluat operatiunile de explorare din perimetrul Silistea, comuna Pungesti, judetul Vaslui, dupa ce sambata trecuta lucrarile au fost sistate in urma violentelor dintre protestatari si jandarmi.

#proteste Pungesti, #gaze sist Pungesti, #Vaslui gaze sist , #Comunicatiile