ANPC a strans 1,7 mil lei din amenzi

Joi, 21 Aprilie 2011, ora 23:52
1539 citiri
ANPC a strans 1,7 mil lei din amenzi

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a efectuat, intre 11 si 19 aprilie, controale la 994 de operatori economici, privind comercializarea produselor specifice Pastelui si a produselor de post, potrivit NewsIn.

"Comisarii ANPC au retras de la comercializare 500 kg de produse alimentare improprii consumului uman, alte 20 de tone de produse au fost oprite temporar de la comercializare, pana la remedierea neconformitatilor si au aplicat 575 de amenzi contraventionale in valoare totala de 1.727.800 lei si 272 de avertismente", potrivit unui comunicat emis joi seara de ANPC.

Au fost astfel controlati 994 de operatori economici, constatandu-se abateri la 783 dintre acestia (79%).

Au fost verificate circa 42 tone de carne si produse din carne, 22 tone de oua (440.000 bucati), doua tone de vopsea de oua, noua tone de produse de patiserie, 37 tone de vin, patru tone de ciocolata si produse din cacao, cinci tone de produse de post.

Potrivit autoritatii, s-a constatat de catre inspectorii ANPC ca 20% din cantitatea controlata nu se incadra in prevederile legale privind protectia consumatorilor, respectiv cinci tone carne si produse din carne, trei tone de oua (60.000 bucati), 1,5 tone de vopsea de oua, trei tone de produse de patiserie, 8,5 tone de vin, 0,7 tone de ciocolata si produse din cacao, 2,3 tone de produse de post.

"S-a verificat calitatea si modul de comercializare a produselor specifice sarbatorilor pascale (carne preambalata - in special carne de miel, preparate din carne, oua, vopsea de oua, ciocolata, produse din cacao, tablete si figurine pe baza de cacao si grasimi vegetale, cozonac, pasca, chec, fursecuri, vin) si a produselor de post (produse alimentare constituite din ingrediente de origine vegetala, texturat proteic de soia, faina de soia, mixuri pe baza de soia) si produse de patiserie de post (cozonac, foietaje de post etc)", se mai arata in comunicat.

Reprezentantii ANPC mai spun ca aceste controale au avut loc din ordinul secretarului de stat Constantin Cerbulescu, presedinte al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#amenzi, #ANPC, #protectia consumatorului, #produse specifice de paste , #Comunicatiile