ANPC a strans 1,7 mil lei din amenzi

Joi, 21 Aprilie 2011, ora 23:52
1561 citiri
ANPC a strans 1,7 mil lei din amenzi

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a efectuat, intre 11 si 19 aprilie, controale la 994 de operatori economici, privind comercializarea produselor specifice Pastelui si a produselor de post, potrivit NewsIn.

"Comisarii ANPC au retras de la comercializare 500 kg de produse alimentare improprii consumului uman, alte 20 de tone de produse au fost oprite temporar de la comercializare, pana la remedierea neconformitatilor si au aplicat 575 de amenzi contraventionale in valoare totala de 1.727.800 lei si 272 de avertismente", potrivit unui comunicat emis joi seara de ANPC.

Au fost astfel controlati 994 de operatori economici, constatandu-se abateri la 783 dintre acestia (79%).

Au fost verificate circa 42 tone de carne si produse din carne, 22 tone de oua (440.000 bucati), doua tone de vopsea de oua, noua tone de produse de patiserie, 37 tone de vin, patru tone de ciocolata si produse din cacao, cinci tone de produse de post.

Potrivit autoritatii, s-a constatat de catre inspectorii ANPC ca 20% din cantitatea controlata nu se incadra in prevederile legale privind protectia consumatorilor, respectiv cinci tone carne si produse din carne, trei tone de oua (60.000 bucati), 1,5 tone de vopsea de oua, trei tone de produse de patiserie, 8,5 tone de vin, 0,7 tone de ciocolata si produse din cacao, 2,3 tone de produse de post.

"S-a verificat calitatea si modul de comercializare a produselor specifice sarbatorilor pascale (carne preambalata - in special carne de miel, preparate din carne, oua, vopsea de oua, ciocolata, produse din cacao, tablete si figurine pe baza de cacao si grasimi vegetale, cozonac, pasca, chec, fursecuri, vin) si a produselor de post (produse alimentare constituite din ingrediente de origine vegetala, texturat proteic de soia, faina de soia, mixuri pe baza de soia) si produse de patiserie de post (cozonac, foietaje de post etc)", se mai arata in comunicat.

Reprezentantii ANPC mai spun ca aceste controale au avut loc din ordinul secretarului de stat Constantin Cerbulescu, presedinte al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor.

#amenzi, #ANPC, #protectia consumatorului, #produse specifice de paste , #Comunicatiile

Curs valutar

1 EUR = 4.9737 RON

-0.0012

1 USD = 4.5689 RON

-0.0184
  1. ANAF vrea să implementeze un sistem fiscal ca în Vest pentru români. Cum va funcționa noul e-Factura pentru persoane fizice și care sunt temerile contabililor
  2. Profeție despre viitorul omenirii: România și Polonia, creștere masivă în următorii 30 de ani. "E în interesul strategic al SUA"
  3. O mare putere în panică: Prăbușire a vânzărilor cu 7 miliarde, consumatorii nu mai ”mușcă” momeala
  4. Un sat întreg va fi ras de pe fața pământului. În locul său se va deschide o mină de cărbune
  5. Rețeaua de energie a României, în fața unei schimbări majore. Cine ajunge să plătească pentru dezechilibre și ce soluții avem
  6. Noi taxe și impozite în România. Anunț teribil de la un fost secretar de stat al Guvernului: „Nu sunt liniștit pentru 2025"
  7. O multinațională prezentă în România anunță concedieri în masă. Val de tăieri la nivel mondial
  8. Creștere uriașă a salariului piloților de la Tarom după protestul de luni. Au obținut și o diurnă mai mare
  9. Exodul a 300 de milioane de oameni, care lasă lumea mută: Miracolul Chinei și planul de a depăși SUA
  10. Soluția extremă a unui cunoscut analist economic: Copiii să muncească de la 16 ani, toată lumea să lucreze până la 75 de ani. “Ideea de a sta și a primi bani nu mai e funcțională”