Amenzi de 1,14 mil. lei in statiunile montane

Joi, 23 Decembrie 2010, ora 16:55
1423 citiri
Amenzi de 1,14 mil. lei in statiunile montane

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a aplicat 232 de amenzi contraventionale, in valoare de 1,14 milioane lei, si 344 de avertismente, in urma controalelor desfasurate intre 27 noiembrie si 19 decembrie in zona Brasovului si in statiunile de pe Valea Prahovei, informeaza NewsIn.

ANPC a organizat in perioada mentionata 514 actiuni de control, in cadrul Comandamentului de iarna 2010, potrivit unui comunicat emis joi de autoritate.

"Dintre operatorii economici controlati, 49% isi desfasurau activitatea in domeniul serviciilor de alimentatie publica si al comercializarii produselor alimentare (unitati fast-food, restaurante, baruri, unitati de alimentatie publica din cadrul structurilor de primire turistica, magazine alimentare), 14% in domeniul serviciilor si produselor nealimentare (produse textile, echipament sportiv, jucarii) si 37% in domeniul serviciilor (cazare, agrement, schimb valutar)", se arata in comunicat.

In domeniul produselor si serviciilor alimentare, au fost controlati 196 de operatori economici.

Pentru deficientele constatate au fost aplicate amenzi contraventionale in valoare de 563.100 lei si 139 de avertismente.

Totodata, loturile de produse ce prezentau abateri de informare prin etichetare au fost oprite temporar de la comercializare, pana la remedierea deficientelor, iar cele cu data durabilitatii minimale depasita si cu modificari organoleptice au fost interzise la comercializare sau utilizare si au fost distruse, informeaza ANPC.

Intre abaterile constatate de inspectorii ANPC au fost nespecificarea in lista meniu a cantitatii/portie a preparatelor oferite, preparate din carne cu data durabilitatii minimale depasita, nerespectarea conditiilor de legalitate prin neprezentarea autorizatiei de functionare de la Directia de Sanatate Publica, lipsa verificarii metrologice a cantarelor, dar si lipsa etichetarii pentru alimente preambalate (carne de vita, peste congelat).

#amenzi, #statiuni, #montane , #Comunicatiile