4.500 de straini au primit dreptul de munci in Romania

Duminica, 02 Septembrie 2007, ora 21:47
941 citiri

Oficiul pentru Imigrari a aprobat, de la inceputul anului, 4.500 de autorizatii de munca pentru straini, cele mai multe fiind solicitate de turci, moldoveni si chinezi pentru domeniul constructii in Ilfov, Iasi, Timis si Iasi.Guvernul a aprobat pentru anul 2007 un numar maxim de 12.000 de autorizatii care pot fi eliberate strainilor care doresc sa lucreze in Romania.

Potrivit datelor furnizate de Oficiul Roman pentru Imigrari (ORI), pana in prezent au fost acordate 4.500 de autorizatii de munca, cei mai multi fiind cetateni din Turcia, Republica Moldova si China. Acestia au solicitat autorizatii de munca pentru constructii. Judetele unde muncesc cei mai multi straini sunt Ilfov, Iasi, Cluj, Timis si Municipiul Bucuresti. De altfel, ORI estimeaza ca in perioada urmatoatre numarul cererilor va creste.

"Desi activitatea de eliberare a autorizatiilor de munca de catre ORI a inceput relativ recent, in urma cu doua luni si cu preluarea spre solutionare a peste 650 de cereri aflate in evidentele, Oficiul a reusit ca pana la sfarsitul lunii iulie sa rezolve toate solicitarile restante, alaturi de alte 600 de cereri, din cele peste 1200 depuse in lunile iulie si august", se arata intr-un comunicat remis, duminica, de ORI. Termenul pentru rezolvarea unei cereri este de 30 zile.

ORI intentioneaza descentralizarea activitatii de eliberare a autorizatiilor, incepand cu 2008, spre structurile teritoriale subordonate.

Potrivit prevederilor ordonantei 55/2007, Oficiul Roman pentru Imigrari a preluat, din luna iunie, toate drepturile si obligatiile Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca in domeniul eliberarii documentului care atesta dreptul la munca al strainilor.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)