16 mai este ultima zi de depunere a Declaratiei de venituri

Vineri, 13 Mai 2011, ora 15:09
1642 citiri
16 mai este ultima zi de depunere a Declaratiei de venituri

ANAF reaminteste contribuabililor persoane fizice ca 16 mai 2011 este ultima zi in care poate fi depus Formularul 200 privind veniturile realizate in anul 2010, conform NewsIn.

Formularele 200 se pot obtine de la sediul unitatilor fiscale sau pot fi descarcate de pe pagina de internet a institutiei www.anaf.ro /Asistenta contribuabili/Toate formularele. Depunerea "Declaratiei privind veniturile realizate din Romania" - formular 200, dupa data de 16 mai 2011, se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 10 si 100 lei, se arata intr-un comunicat transmis, vineri, de ANAF.

Astfel, contribuabilii persoane fizice vor trebui sa completeze formularul 200, daca au obtinut in 2010 venituri din activitati independente (activitati comerciale, profesiuni libere, drepturi de proprietate intelectuala), din cedarea folosintei bunurilor (inchirieri, arenda), din activitati agricole (de felul cultivarii florilor, a legumelor in sere, a pepinierelor etc.), din operatiuni de valuta la termen si din transferul titlurilor de valoare (actiuni).

Declaratiile de venit pot fi depuse de catre contribuabili direct la sediul administratiei financiare (registratura organului fiscal) de care apartin, la oficiul postal prin scrisoare recomandata sau online, pe site-ul www.anaf.ro.

Potrivit reprezentantilor ANAF, pentru depunerea online a Declaratiei privind veniturile realizate, persoanele fizice trebuie sa detina certificat digital calificat, eliberat de furnizorii de servicii de certificare, acreditati in conditiile Legii nr. 455/2001 privind semnatura electronica si sa se inregistreze ca utilizator ai serviciului "Depunere declaratii online", prin transmiterea, in format electronic, a documentului de confirmare a certificatului calificat, existent pe site-ul ANAF.

Cu ocazia completarii si depunerii Declaratiei privind veniturile realizate din Romania, contribuabilii pot dispune asupra destinatiei unei sume, reprezentand pana la 2% din impozitul datorat pe venitul net anual impozabil, castigul net anual din operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen, pe baza de contract, pentru sustinerea entitatilor nonprofit care se infiinteaza si functioneaza in conditiile legii, unitatilor de cult, precum si pentru acordarea de burse private, conform legii.

De asemenea, aceeasi posibilitate este acordata si contribuabililor care in anul 2010 au obtinut venituri din salarii sau asimilate salariilor, care isi pot exprima optiunea prin completarea si depunerea "formularului 230 - Cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul pe venitul anual si deducerea cheltuielilor efectuate pentru economisirea in sistem colectiv pentru domeniul locativ".

#declaratia de venituri, #anaf, #formularul 200 , #Comunicatiile