Trump vrea sa scoata SUA din Organizatia Mondiala a Comertului

Vineri, 29 Iunie 2018, ora 15:43
4380 citiri
Trump vrea sa scoata SUA din Organizatia Mondiala a Comertului
Foto: CC0 Creative Commons

Presedintele SUA, Donald Trump, le-a spus in repetate randuri oficialilor de la Casa Alba ca ar dori sa retraga Statele Unite din Organizatia Mondiala a Comertului (OMC), informeaza vineri site-ul de stiri Axios preluat de Reuters.

Potrivit Axios, una dintre persoane care a discutat acest subiect cu Trump sustine ca presedintele SUA le spune in mod frecvent consilierilor sai:

"Nu stiu de ce suntem membri. OMC este conceputa astfel incat restul lumii sa insele SUA".

Axios subliniaza insa ca orice retragere din OMC ar avea nevoie de o rezolutie a Congresului SUA si este putin probabil ca Donald Trump sa convinga Congresul sa ii satisfaca dorinta.

"Surse din apropierea situatiei sustin ca administratia Trump va cauta sa analizeze diferite modalitati prin care SUA sa raspunda la ceea ce consilierii lui Trump considera ca este un tratament incorect si dezechilibrat in limitele OMC", sustine Axios.

Organizatia Mondiala a Comertului (OMC) este o institutie internationala care stabileste reguli globale de comert intre statele membre. Romania este membru fondator al OMC, institutie creata in 1995 in urma finalizarii rundei Uruguay de negocieri comerciale multilaterale (1986-1994) . Obiectivul general al organizatiei este sa se asigure ca schimburile comerciale internationale se desfasoara fluent, liber, corect si predictibil.

OMC reprezinta continuatorul Acordului General pentru Tarife si Comert (GATT), incheiat la Geneva in 1947. Romania a devenit membru GATT in 1971.

#Trump scoate SUA din OMC, #Trump OMC , #Comert

Curs valutar

1 EUR = 4.9700 RON

-0.0037

1 USD = 4.5550 RON

-0.0139
  1. Profeție despre viitorul omenirii: România și Polonia, creștere masivă în următorii 30 de ani. "E în interesul strategic al SUA"
  2. Un expert de la Berkeley anunță prăbușirea Rusiei: SUA îl lovesc pe Putin, tăindu-l de la o resursă americană vitală
  3. ANAF vrea să implementeze un sistem fiscal ca în Vest pentru români. Cum va funcționa noul e-Factura pentru persoane fizice și care sunt temerile contabililor
  4. Rețeaua de energie a României, în fața unei schimbări majore. Cine ajunge să plătească pentru dezechilibre și ce soluții avem
  5. O multinațională prezentă în România anunță concedieri în masă. Val de tăieri la nivel mondial
  6. Cea mai impresionantă autostradă din lume, care surprinde prin lățimea ei. Unde a fost construită și câte benzi are VIDEO
  7. O mare putere în panică: Prăbușire a vânzărilor cu 7 miliarde, consumatorii nu mai ”mușcă” momeala
  8. Care este stadiul lucrărilor pe Valea Oltului după aproape o săptămână de la închiderea circulației. Anunțul directorului CNAIR FOTO
  9. Noi taxe și impozite în România. Anunț teribil de la un fost secretar de stat al Guvernului: „Nu sunt liniștit pentru 2025"
  10. Un sat întreg va fi ras de pe fața pământului. În locul său se va deschide o mină de cărbune