Sectorul constructiilor da semne ca isi revine din criza

Luni, 08 Octombrie 2012, ora 12:08
1703 citiri
Sectorul constructiilor da semne ca isi revine din criza

Volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 4,9% in primele opt luni din 2012, in serie bruta, comparativ cu perioada similara a anului trecut, informeaza un comunicat al Institutului National de Statistica (INS).

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cresterea la opt luni a fost de 5,6%.

In luna august 2012, volumul lucrarilor de constructii a crescut fata de luna iulie 2012, ca serie bruta, cu 8,3%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 2,8%.

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul lucrarilor de constructii a crescut, atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 5,1%, respectiv cu 5%.

Lucrarile de constructii din Romania, cea mai mare scadere din UE in iunie

In luna august 2012 volumul lucrarilor de constructii (serie bruta) a crescut fata de luna iulie 2012, cu 8,3%, crestere evidentiata astfel: la lucrarile de reparatii capitale (+18,5%), la lucrarile de constructii noi (+8,7%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (+0,9%).

Pe obiecte de constructii, au avut loc scaderi la cladirile rezidentiale cu 8,6% si la cladirile nerezidentiale cu 2,1%. Constructiile ingineresti au crescut cu 16,9%.

Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna august 2012, comparativ cu luna iulie 2012, a inregistrat o crestere cu 2,8%.

Pe elemente de structura, s-au inregistrat cresteri la lucrarile de constructii noi (+4,6%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (+4,5%).

Lucrarile de reparatii capitale au scazut cu 0,8%

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la cladirile nerezidentiale si la cladirile rezidentiale cu 7,8%, respectiv cu 4,5%. La constructiile ingineresti, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 9%.

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, ca serie bruta, volumul lucrarilor de constructii a crescut in august cu 5,1%. Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-10,6%) si la lucrarile de reparatii capitale (-1,9%). Lucrarile de constructii noi au crescut cu 12,5%.

Pe obiecte de constructii, s-au inregistrat scaderi la cladirile rezidentiale (-20,7%) si la cladirile nerezidentiale (-17,7%). Constructiile ingineresti au crescut cu 26%.

#INS constructii, #volum lucrari constructii INS, #INS volum constructii Romania , #Comert