Schimburile comerciale dintre Romania si Moldova au stagnat in primul semestru

Vineri, 10 August 2012, ora 17:35
1293 citiri
Schimburile comerciale dintre Romania si Moldova au stagnat in primul semestru

Volumul schimburilor comerciale dintre Romania si Republica Moldova in primele sase luni ale acestui an s-a mentinut la aceleasi nivel fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Fata de 2011 insa, diferenta este semnificativa, atunci inregistrandu-se un avans de aproximativ 50% al schimburilor intre cele doua tari.

Volumul schimburilor comerciale a fost de 436,5 milioane de dolari in primele sase luni, fata de 437 de milioane in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit Biroului National de Statistica.

Romania a exportat in Republica Moldova marfuri in valoare de 267 de milioane de dolari, in crestere cu 0,8%, in timp ce importurile au scazut cu aproape 2%, fiind de peste 169 de milioane de dolari.

Romania ramane al doilea partener comercial al Republicii Moldova dupa Rusia (aproape 718 milioane de dolari) si este urmata de Ucraina (330 de milioane).

Schimburile comerciale ale Republicii Moldova inregistreaza o evolutie nesemnificativa dupa o crestere fulminanta a exporturilor cu 44% si a importurilor cu 35% in anul 2011.

Comertul dintre Romania si Republica Moldova se intensifica in 2012

#comert Romania Republica Moldova, #Romania schimburi comerciale Moldova, #Romania exporturi Moldova , #Comert