Schimburile comerciale dintre Romania si Bulgaria au crescut de 10 ori

Vineri, 28 Septembrie 2012, ora 16:48
1314 citiri
Schimburile comerciale dintre Romania si Bulgaria au crescut de 10 ori

Schimburile comerciale dintre Romania si Bulgaria au crescut de 10 ori, in doar cativa ani, pana la 3,5 miliarde de euro, in 2011, a anuntat Ambasadorul Romaniei la Sofia, Anton Pacuretu.

In 1998, schimburile comerciale dintre Romania si Bulgaria se situau la un nivel de 110 milioane de dolari.

Anton Pacuretu este invitat special la Conferinta "Investitiile straine in zona Dunarii" care are loc joi si vineri, in orasul bulgaresc Ruse si prin care Asociatia Municipiilor Dunarene din Bulgaria marcheaza 20 de ani de existenta.

In opinia lui Anton Pacuretu, Strategia Dunarii si Programul de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria (2007-2013) sunt doar doua dintre posibilitatile pentru realizarea de proiecte in interes comun. Romania si Bulgaria coordoneaza impreuna axa prioritara 3 a Strategiei, "Cultura, turism si relatii intercomunitare", iar in cadrul programului de cooperare transfrontaliera se implementeaza sute de proiecte, a declarat oficialul roman.

Primarul orasului Ruse, Plamen Stoilov, care este totodata presedinte al Asociatiei Municipiilor Dunarene din Bulgaria, o organizatie care reuneste 34 de municipalitati riverane Dunarii, s-a declarat foarte multumit de colaborarea cu partenerii romani.

Bulgaria si Romania concureaza pentru o investitie majora de circa 100 milioane de dolari, care va fi derulata de Quantum Petroleum. Investitia presupune construirea unei fabrici unde se vor produce diferite sortimente de uleiuri de motor.

Romania si Bulgaria concureaza pentru o fabrica de 100 milioane de euro

Retelele de gaze naturale ale Romaniei si Bulgariei vor fi interconectate printr-o conducta de 25 de kilometri. Aceasta conducta va fi operationala pana la finele lunii mai 2013.

Cand va fi gata conducta de gaze dintre Romania si Bulgaria

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Romania Bulgaria schimburi comerciale, #comert Romania Bulgaria, #investitii Bulgaria, #cooperare Romania Bulgaria , #Comert