Scad vanzarile de alimente, bauturi si tutun

Vineri, 03 Iunie 2011, ora 11:26
1579 citiri
Scad vanzarile de alimente, bauturi si tutun

Afecerile in comertul cu amanuntul au scazut cu 6,2% in aprilie fata de aceeasi luna din 2010, in principal din cauza diminuarii vanzarilor de alimente, bauturi si tutun, conform NewsIn.

Cifrele facute publice de Institutul National de Statistica (INS) nu au luat in calcul comertul cu autovehicule si motociclete.

Datele sunt ajustate in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate. In serie bruta, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete, a fost cu 4% mai mic decat in aprilie 2010.

Vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun au scazut cu 9,8% in aprilie fata de aceeasi luna a anului precedent, in vreme ce comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazinele specializate s-a diminuat cu 5,7%. Vanzarile de produse nealimentare au scazut cu 2%.

Fata de martie 2011, cifra de afaceri pentru comertul cu amanuntul, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete, a scazut in aprilie cu 1,8%, in date ajustate sezonier, datorita scaderilor inregistrate la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule, in magazine specializate (-3,3%) si la vanzarile de produse nealimentare (-0,6%). Vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun au ramas la acelasi nivel.

In serie bruta, cifra de afaceri pentru comertul cu amanuntul a crescut cu 0,4% fata de luna precedenta.

In primele patru luni din 2011, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 5,9%, scadere datorata reducerii vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (-9,8%), a comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (-5,7%) si a vanzarilor de produse nealimentare (-2,0%).

In serie bruta, scaderea a fost de 5,2%.

#afacere, #comert, #comert amanuntul, #autovehicul, #motocicleta, #produs alimentar, #bautura, #tutun , #Comert