Romania va exporta bovine pentru reproducere si carne de porc in China

Miercuri, 20 Noiembrie 2013, ora 14:10
1844 citiri
Romania va exporta bovine pentru reproducere si carne de porc in China
Sursa foto: Realitatea.net

Autoritatea Sanitar-Veterinara(ANSVSA) din Romania si autoritatea de profil chineza vor semna saptamana viitoare, cu ocazia participarii premierului chinez, Li Keqiang, la Formul Economic China - Europa Centrala si de Est, doua acorduri pentru export de carne de porc si bovine pentru reproductie in China.

Guvernul va aproba, in sedinta de miercuri, doua memorandumuri privind incheierea unor astfel de protocoale intre ANSVSA si autoritatea chineza de resort (AQSIQ).

Cu prilejul vizitei premierului chinez, va fi semnata si o "Declaratie comuna a Guvernului Romaniei si Guvernului Republicii Populare Chineze privind 'aprofundarea cooperarii bilaterale in noile circumstante'".

De asemenea, Ministerul Economiei, prin Departamentul pentru Energie, si Administratia Nationala pentru Energie din China vor incheia un memorandum cu privire la cooperarea in proiecte de energie nucleara.

Totodata, cele doua guverne vor semna un acord cu privire la infiintarea reciproca de institute sau centre culturale.

La sfarsitul lunii octombrie, premierul Victor Ponta a declarat ca romanii ar trebui sa consume mai multa carne de vita, iar carnea de porc sa fie exportata in China, unde piata a fost deblocata.

Premierul chinez Li Keqiang va efectua o vizita in Romania la finele lunii noiembrie, urmand sa participe la summit-ul liderilor din China si statele Europei Centrale si de Est.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#export carne porc China, #exporturi romania, #comert romania china, #exporturi china , #Comert