Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania a inregistrat cea mai mare crestere a comertului cu amanuntul din Uniunea Europeana

Romania a inregistrat cea mai mare crestere a comertului cu amanuntul din Uniunea Europeana

Romania a inregistrat in luna august 2008, comparativ cu luna august 2007, o crestere de 17,3 procente a volumului comertului cu amanuntul, cea mai mare crestere din randul celor 27 de state membre ale Uniunii Europene, potrivit datelor prezentate de Oficiul European de Statistica (Eurostat). Romania este urmata in ordine de Slovenia (cu o crestere de 6,9 procente) si Polonia (6,2 procente). In randul celor 27 de state membre, volumul comertului cu amanuntul a crescut in 11 state membre si a scazut in sapte state membre. Cele mai mari scaderi s-au inregistrat in Letonia (minus 8,9 procente), in Estonia (minus 6,7 procente) si in Spania (minus 5,8 procente). In ritm anual, august 2008 comparativ cu luna august 2007, volumul comertului cu amanuntul a inregistrat o scadere de 1,8 la suta in zona euro (EA 15) si o scadere de 0,2 la suta in UE 27.

In luna august 2008, comparativ cu luna precedenta, volumul comertului cu amanuntul a crescut in zece state membre si a scazut in alte sapte state membre si a ramas neschimbat in Danemarca. Cele mai mari cresteri s-au inregistrat in Luxemburg (6,8 procente), Germania (3,1 procente), Slovenia si Finlanda (ambele cu 1,4 procente).

Romania se situeaza pe locul patru, cu o crestere de 0,8 procente, la fel ca Spania si Polonia. Cele mai mari scaderi au fost inregistrate in Lituania (minus 2,5 procente), Letonia (minus 1,2 procente) si Austria (minus 0,8 procente). Volumul comertului cu amanuntul a crescut cu 0,3 la suta in zona euro (EA 15) si cu 0,4 la suta in Uniunea Europeana.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1111 ori