Romania a inregistrat a treia mare crestere a comertului cu amanuntul din UE, in luna noiembrie

Joi, 08 Ianuarie 2015, ora 13:07
1252 citiri
Romania a inregistrat a treia mare crestere a comertului cu amanuntul din UE, in luna noiembrie
Foto: ziarulunirea.ro

Volumul comertului cu amanuntul in Romania a crescut cu 8,2% in luna noiembrie 2014 comparativ cu luna noiembrie 2013, aceasta fiind a treia mare crestere inregistrata de o tara membra a Uniunii Europene dupa Luxemburg (10,9%) si Estonia (9%), arata datele prezentate, joi, de Oficiul European de Statistica (Eurostat).

In zona euro, comertul cu amanuntul a crescut cu 1,5%, in timp ce in Uniunea Europeana s-a inregistrat o crestere de 2,6%. Comertul cu amanuntul in UE 28 a fost influentat de faptul ca vanzarile de produse non-alimentare au crescut cu 4,3%, in timp ce vanzarile de combustibili au crescut cu 1% iar vanzarile de alimente, bauturi si tigari au crescut cu 0,7%, potrivit Agerpres.

Romania a inregistrat a treia mare crestere a comertului cu amanuntul din UE si in luna noiembrie 2014 comparativ cu luna octombrie 2014, gratie unui avans de 2,1%, cresteri mai mari fiind inregistrate doar in Portugalia (3%) si Polonia (2,3%). In luna noiembrie comparativ cu luna precedenta, comertul cu amanuntul a inregistrat o crestere de 0,6% in zona euro si un avans de 0,8% in Uniunea Europeana.

In cazul Romaniei, Institutul National de Statistica (INS) a informat ca volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna noiembrie 2014, comparativ cu luna noiembrie 2013 a inregistrat o crestere cu 7,8%. In luna noiembrie 2014, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 2,1%.

#Romania crestere comert UE, #comert Romania , #Comert