Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Registrul Comertului, o afacere de 40.000.000 A€

Registrul Comertului, o afacere de 40.000.000 A€

Grupuri de interese afiliate Camerelor de Comert si Industrie s-au pozitionat in spatele unei megaafaceri, prin care se incearca preluarea Registrul Comertului. Aceasta institutie este in prezent in subordinea Ministerului Justitiei.Miza operatiunii care se A"coaceA" in sanul Parlamentului Romaniei este uriasa: aproximativ 40.000.000 euro, suma constituind veniturile anuale realizate de Registru. Deputatul PNL Ovidiu Silaghi si senatorul DA Viorel Arion au initiat, la mijlocul lunii octombrie, proiectul Legii Camerelor de comert si industrie din Romania.

Printre articolele de lege, cei doi parlamentari au A"strecuratA" si transferul Registrului de catre Camerele de comert. Ministrul Monica Macovei sustine insa ca daca acest transfer se va consfinti, atunci se va deschide o adevarata Cutie a Pandorei.

Proiectul tandemului Silaghi-Arion se afla azi pe masa Comisiei pentru industrii si servicii din Camera Deputatilor. Intrarea lui in vigoare este cu atat mai indoielnica, cu cat Silaghi este presedintele Camerei de Comert, Industrie si Agricultura (CCIA) Satu Mare, iar Arion e presedintele onorific al CCIA Hunedoara. In preambulul expunerii de motive ce argumenteaza propunerea legislativa, cei doi parlamentari arata: A"Necesitatea adoptarii acestui proiect de lege decurge din faptul ca, la ora actuala, in Romania activitatea Camerelor de comert si industrie nu este reglementata printr-o lege. Singura lege cunoscuta pana in prezent este cea adoptata de Parlamentul Romaniei in februarie 1929A".

Adrian Artene, Madalin Pribu

Averea

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 904 ori