Programul "Cumpara romaneste!", lansat de MECMA

Vineri, 01 Octombrie 2010, ora 15:58
1694 citiri
Programul "Cumpara romaneste!", lansat de MECMA

Ministerul Economiei Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) initiaza, la nivel national, un program de relansare a productiei interne, de protejare si generare de noi locuri de munca sub sloganul "Cumpara romaneste!", a anuntat vineri ministerul, intr-uncomunicat preluat de NewsIn.

Programul urmareste, printre altele, dezvoltarea identitatii produsului romanesc cu implicarea activa a producatorilor interni, asociatiilor de profil, camerelor de comert, patronatelor, sindicatelor, administratiilor locale, consumatorilor, se arata in comunicat.

Totodata, programul prevede promovarea produsului romanesc prin instrumente precum: mass-media, internet, seminarii, simpozioane, targuri si expozitii precum si certificarea produsului romanesc.

De asemenea, programul urmareste sprijinirea producatorilor interni prin imbunatatirea cadrului legislativ si implementarea unei politici publice coerente de relansare a productiei interne, relansarea productiei interne, dar si protectia si stimularea consumatorilor si orientarea acestora catre produsele interne.

In cadrul programului a fost aprobat proiectul "Elaborarea, implementarea si coordonarea politicii publice privind relansarea productiei interne in Romania", finantat din fonduri europene in cadrul Programului Operational "Dezvoltarea Capacitatii Administrative".

Proiectul, in valoare de 5,2 milioane de lei, are ca obiectiv general imbunatatirea capacitatii institutionale a MECMA de a formula, implementa, coordona si monitoriza politica publica pentru relansarea productiei interne in vederea sprijinirii economiei romanesti si se va derula pe o perioada de un an de la semnarea contractului de finantare.

Beneficiarii proiectului sunt atat Ministerul Economiei, cat si companiile din portofoliul sau, partenerii sociali si asociatiile de profil, prin asigurarea unui cadru administrativ, legislativ si financiar coerent necesar cresterii productiei interne si relansarii economice. 

#cumpara, #mecma, #program , #Comert