Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Pregatire pentru Piata Unica - fonduri de pre-aderare si strcturale

Pregatire pentru Piata Unica - fonduri de pre-aderare si strcturale

Romania se afla intr-un moment de tranzitie si are posibilitatea sa profite de anumite sanse care nu vor aparea a doua oara, astfel ca acestea trebuie utilizate la maxim.Intr-o recenta dezbatere radiofonica gazduita de radioul public, Ministrul Integrarii Europene, Anca Boagiu, a sustinut ca Romania ar trebui sa cheltuiasca eficient dupa aderarea din ianuarie suma de 8 milioane euro zilnic, ceea ce nu este chiar atat de usor precum pare, se arata intr-un comunicat remis ziarului financiar electronic www.SMARTfinancial.ro.

Intrucat responsabilitatea stabilirii regulilor jocului si constructia institutionala de gestiune apartine actualmente Statelor Membre, atat inaltii oficiali europeni, cat si studiile analistilor romani subliniaza riscul unei slabe absorbtii a Fondurilor Europene.

"Tocmai de aceea, gratie parteneriatului incheiat intre MIE si Camera de Comert si Industrie a Romaniei si Casa Europei - EUROLINK, sub egida Platformei central-europene CEFTAC, cu sprijinul si sub coordonarea specializata a MIE, cu participarea ANIMMC si a unui Consortiu reprezentativ de parteneri regionali, se declanseaza vineri 24 martie 2006 la Timisoara, un ciclu esential de sesiuni intensive cu caracter interactiv de informare, training si consultanta personalizata dedicata deopotriva mediului de afaceri si comunitatilor locale intitulat "Cum sa ne pregatim in vederea integrarii in Piata Unica si pentru a utiliza Fondurile de Pre-Aderare si Structurale".

Miza proiectului, plasat in cadrul sprijinului acordat de sociatatea civila Programului National de Pregatire a Mediului de Afaceri pentru Aderare, aflat sub Inaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei si coordonat de MIE, este aceea de a accelara si dinamiza ritmul si eficienta procesului de absorbtie a fondurilor europene, in perioada de dupa ianuarie 2007.

Cu ocazia sesiunii, la solicitarea organizatiilor patronale si asociatiilor profesionale din regiune, va fi lansat un document de pozitie in atentia Guvernului Romaniei si Comisiei Europene, ce urmeaza sa sintetizeze propuneri si recomandari ale mediului de afaceri in favoarea sporirii eficientei si transparentei procesului de implementare si utilizare a programelor cu Fonduri Structurale si de Coeziune Social-Economica.

Smart Financial

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1260 ori