ONRC va publica pe internet lista debitorilor aflati in faliment

Sambata, 23 Decembrie 2006, ora 19:05
1146 citiri

Oficiul National al Registrului Comertului /ONRC/ va publica gratuit pe pagina de internet a institutiei lista firmelor supuse procedurii de insolventa, potrivit unei hotarari adoptate, joi, de guvern.

Executivul a modificat si a completat HG nr.460/2005 privind continutul, etapele, conditiile de finantare, publicare si distribuire a Buletinului procedurilor de reorganizare judiciara si faliment. Conform noilor prevederi, vor fi disponibile gratuit informatii privind denumirea debitorului, codul de identificare fiscala si numarul de ordine in registrul in care acesta este inregistrat, numarul dosarului de insolventa si instanta judecatoreasca pe rolul careia este inregistrat dosarul.

De asemenea, vor fi publicate informatii privind primul termen de judecata stabilit de instanta judecatoreasca dupa deschiderea procedurii, tipul procedurii si numerele de buletin in care sunt publicate acte de procedura referitoare la debitor.

Aceste informatii pot fi consultate atat la sediul Oficiului National al Registrului Comertului cat si la sediile oficiilor registrului comertului de pe langa tribunale, in spatii special amenajate.

Buletinul procedurilor de reorganizare judiciara si faliment este publicat in format electronic sau pe hartie, potrivit legii nr. 85/2006. Hotararea adoptata joi de guvern precizeaza conditiile de furnizare a buletinului in cazul in care s-a epuizat tirajul aferent unui numar.

Dupa epuizarea stocului disponibil, furnizarea buletinului se poate realiza cu achitarea tarifelor pentru eliberarea de copii, tarife care vor acoperi cheltuielile administrative.

Oficiul National al Registrului Comertului, institutie publica autofinantata, aflata in subordinea Ministerului Justitiei, editeaza Buletinul Procedurilor de Insolventa, publicatie ce asigura indeplinirea serviciului public de citare, comunicare, convocare, notificare a actelor de procedura emise in cadrul procedurii de insolventa.

Noua procedura de insolventa se aplica tuturor persoanelor juridice care desfasoara si activitati economice.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)