Luxul, o afacere buna: vezi cum si cine face cei mai multi bani

Duminica, 03 Iulie 2011, ora 00:23
1715 citiri
Luxul, o afacere buna: vezi cum si cine face cei mai multi bani

Afacerile cu articole de lux au fost totdeauna o buna investitie si nici astazi nu se dezmint, continuand sa fie din ce in ce mai infloritoare.

In acest an, se asteapta o crestere a afacerilor cu articole de lux de circa 8% fata de nivelul anterior, pana la o cifra fabuloasa de 164 miliarde lire sterline.

China acapareaza luxul

Surprinzator, China a ajuns sa fie un reper in domeniu. Aceasta tara comunista numara in zilele noastre nu mai putin de 500.000 de milionari, care detin 12% din patrimoniul obiectelor de lux ale lumii.

Studiile specialistilor nu exclud ca, la nivelul anului 2020, China sa devina campionul mondial al afacerilor cu obiecte de lux.

Milionarii chinezi vor cumpara 44% din asemenea marfuri rare, oferite in intreaga lume.

De-a lungul timpului, articolele de lux n-au fost totdeauna aceleasi si, chiar in zilele noastre se simt schimbari.

Cand aparusera masele plastice, o fata de masa din polietilena era ceva cu care te fandoseai, intr-un moment festiv. Astazi, polietilena acopera masa saracului, daca n-are bani sa-si ia musama.

Istoricul Michael Scott considera totusi ca exista un criteriu definitoriu pentru marfa de lux: raritatea ei. Numai pentru acest motiv, aurul a fost si mai ramane inca etalonul imbatabil al luxului.

In Grecia antica, a carei baza alimentara era cea vegetala, carnea se considera o raritate foarte pretuita. Alterabila fiind, carnea era un lux netezaurizabil, ceea ce o facea chiar mai interesanta decat aurul.

In Anglia medievala - ca si in alte parti ale Europei acelor vremuri - luxul era reprezentat prin mirodenii, capabile sa demonstreze ca luxul nu satisface numai vanitatile sau dorinta de inavutire ci, in mare masura, si poftele.

Citeste continuarea pe ziare.com

#lux, #produse lux, #investitii articole lux, #comert, #comert obiecte lux , #Comert

Curs valutar

1 EUR = 4.9768 RON

-0.0002

1 USD = 4.5625 RON

-0.0170
  1. Revoluție în energie anunțată de China! Beijingul susține că a găsit modalitatea de a renunța la combustibilii fosili
  2. Soarta celui mai mare combinat din țară atârnă de un fir de ață. „Pentru muncitori, situația este îngrijorătoare, dar speranțe există”
  3. Cum rămâne cu pensiile pentru grupe de risc și condiții grele. Ajutoarele și compensațiile pe care le vor primi vârstnicii în 2025
  4. Semnalele care anunță o posibilă mare criză economică, asemănătoare celei din 1930. Cum să te pregătești pentru „furtună". Economist: „Trebuie să avem o strategie"
  5. Polonezii, supărați că ouăle românești sunt importate peste producția internă. Cum a reușit România să depășească la raft fermierii din Polonia
  6. Taximetriștii câștigă „războiul” cu Uber și Bolt: După 10 ani de proteste, ultimele promisiuni și sancțiunile ANAF împing românii înapoi în mașinile galbene
  7. Ungaria vrea gaz românesc din Marea Neagră: "Va fi singura sursă nouă din regiune". Replica ministrului Burduja
  8. Statul vrea să controleze o firmă înființată de un gigant al petrolului din Rusia și care a trecut prin mâinile unui fugar moldovean. Legătura cu companiile strategice din România
  9. România face front comun cu liderii europeni la Bruxelles pentru „Reînarmarea Europei”. „Continuăm construcţia de autostrăzi şi spitale, pentru care am alocat fonduri”
  10. Primele detalii despre fabrica sud-coreeană de armament care va fi construită în România. Când se va deschide și câți angajați va avea