Liviu Dragnea: Schimburile comerciale dintre Romania si Irak s-au dublat

Miercuri, 20 Noiembrie 2013, ora 11:17
1308 citiri
Liviu Dragnea: Schimburile comerciale dintre Romania si Irak s-au dublat
Sursa: Newsromania.com

Schimburile comerciale dintre Romania si Irak s-au dublat in ultimii doi ani, a declarat miercuri vicepremierul Liviu Dragnea, totodata existand posibilitati importante de colaborare in mai multe domenii economice.

Vicepremierul Dragnea l-a primit miercuri, la sediul Guvernului, pe viceprim-ministrul Republicii Irak, Saleh Mohamed Al-Mutlaq insotit de demnitari ai Executivului de la Bagdad.

"In ultimii doi ani de zile schimburile comerciale s-au dublat intre noi si sunt convins ca in aceste zile colegii mei din Guvern si colegii dumneavoastra vor stabili care sunt pasii pentru a dezvolta aceste relatii. Sunt posibilitati mari de colaborare in domeniile transporturi, industrie, energie, agricultura, sanatate, educatie si, din ceea ce am aflat de la colegii mei, sunt deja cateva proiecte comune care urmeaza sa se implementeze in perioada urmatoare", a spus Liviu Dragnea.

La randul sau, vicepremierul irakian a apreciat activitatea ambasadorului Romaniei la Bagdad si a precizat ca, de-a lungul celor peste 50 de ani de relatii bilaterale, au existat multe proiecte comune intre Romania si Irak.

"Relatia dintre Irak si societatile romanesti este foarte buna. Societatile romanesti au participat si executat foarte multe proiecte inca din anii '70-'80 in domenii precum agricultura, irigatiile si energia", a declarat oficialul irakian.

La intrevedere au mai participat ministrii Agriculturii, Daniel Constantin, al Economiei, Andrei Gerea, al Energiei, Constantin Nita, si secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Raed Arafat.

Vicepremierul irakian va avea in cursul dupa-amiezii de miercuri o intalnire si cu presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#liviu dragnea, #schimburi comerciale romania irak, #comert romania irak , #Comert