Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

IMM-urile vor avea acces mai usor la credite

IMM-urile vor avea acces mai usor la credite

Prin Fondul National de Garantare a Creditelor, garantiile vor putea fi obtinute in termen de trei zile.Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) a lansat un nou produs destinat microintreprinderilor si intreprinderilor nou infiintate, care solicita credite pentru investitii.

Garantiile acordate prin FNGCIMM vor fi de maximum 80% din valoarea finantarilor cu termen de rambursare mai mare de 12 luni si de cel mult 70%, in cazul finantarilor cu termen de ramburasare mai mic sau egal cu 12 luni. Garantia pentru agentii economici cu activitate prepoderenta de comert, care solicita finantari pe termen scurt, este de cel mult 30% din valoarea finantarii.

Potrivit FNGCIMM, garantiile pentru micro-credite, in valoare de pana la 10.000 de euro, au un cost pentru beneficiarul finantarii de 100 de euro si se emit in trei zile de la primirea solicitarii de garantare.

Firmele solicitante trebuie sa aiba un numar mediu anual de salariati mai mic de 10, o cifra de afaceri anuala de pana la doua milioane euro, sa nu fie detinute in proportie de peste 25% de o alta intreprindere care nu face parte din categoria IMM-urilor, sa aiba capital majoritar privat si sa desfasoare o activitate care sa le permita rambursarea la scadenta a finantarii.

De asemenea, Fondul nu acorda garantii beneficiarilor care au datorii restante la bugetele de stat sau la banci. Micro-intreprinderile si intreprinderile nou infiintate care pot beneficia de garantia Fondului pentru finantari trebuie sa isi desfasoare activitatea in agricultura, constructii, comert, industrie, servicii, transporturi sau turism.

Capitalul social FNGCIMM este de 543 de miliarde de lei, iar plafonul de acordare a garantiilor se ridica la aproximativ 2000 de miliarde de lei. Fondul are incheiate parteneriate cu cele mai importante banci din Romania, prin intermediul carora isi desfasoara activitatea de garantare.

Sursa: Ziua

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 834 ori