Epoca de aur a relatiilor comerciale dintre Romania si Franta. Tranzactiile au doborat recorduri anul trecut

Marti, 11 Februarie 2014, ora 11:36
2343 citiri
Epoca de aur a relatiilor comerciale dintre Romania si Franta. Tranzactiile au doborat recorduri anul trecut

Valoarea schimburilor comerciale dintre Franta si Romania a atins un nivel record in 2013, de peste 7 miliarde euro, a declarat, marti, ambasadorul Frantei in Romania, Philippe Gustin, la Forumul de afaceri 'Franta - Europa de Sud-Est'.

"Acest eveniment constituie o ilustrare a vointei pe care o impartasesc ambele noastre tari pe directia dezvoltarii economice in acest cadru geografic promitator, care este Europa de Sud-Est. As vrea sa va subliniez satisfactia mea in ceea ce priveste Romania ca gazda a acestui eveniment. Europa de Sud-Est este o piata puternica, de 70 de milioane de locuitori, in crestere continua. Romania este una dintre principalele economii ale regiunii. Dezvoltarea Romaniei a aparut ca o crestere placuta in 2013, o crestere de 2,8%, si se indreapta din ce in ce mai mult catre standardele europene cu un cadru financiar din ce in ce mai important de 40 miliarde de euro pentru 2014 - 2020. Noi putem juca un rol important la obiectivul acesta de convergenta, mai ales din punct de vedere al investitiilor directe. Este vorba si de un parteneriat privilegiat intre Franta si Romania, dupa cum ne demonstreaza si schimburile noastre comerciale. In 2013, s-a atins un nou record, cu peste 7 miliarde de euro ca valoare a schimburilor comerciale dintre cele doua tari, Franta fiind pe locul trei in randul partenerilor economici ai Romaniei", a spus Philippe Gustin.

Diplomatul a adaugat ca Romania constituie un teritoriu in care prezenta economica franceza prezinta cea mai mare densitate din lume.

In ceea ce priveste forumul, Philippe Gustin a precizat ca unul dintre obiectivele acestuia il constituie facilitarea de intalniri intre partenerii economici potentiali.

Ubifrance a organizat Forumul de afaceri 'Franta - Europa de Sud-Est'

Misiunea Economica Ubifrance a Ambasadei Frantei la Bucuresti a organizat Forumul de afaceri 'Franta - Europa de Sud-Est', eveniment care se desfasoara pe parcursul a doua zile, respectiv marti si miercuri.

La evenimentul de de deschidere au participat premierul Victor Ponta, ambasadorul Frantei in Romania, Philippe Gustin, si directorul general al Ubifrance, Christophe Lecourtier.

La forum sunt prezenti reprezentantii a peste 400 de companii din 14 tari, astfel, evenimentul constituindu-se intr-un adevarat tur de forta in domeniul business-ului. Companiile activeaza in sectoare precum: infrastructura, transporturi, energie, industrie auto, protectia mediului, agricultura si industrie alimentara, e-commerce, IT&C, dispozitive si echipamente medicale.

Cu acest prilej, oamenii de afaceri francezi vor avea ocazia sa ii intalneasca pe potentialii parteneri din Europa de Sud-Est, regiune cu 70 de milioane de locuitori si un potential important de crestere economica.

#romania franta, #schimb comercial, #comert franta , #Comert