Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Economia mondiala pierde 100 miliarde dolari pe an din cauza contrafacerii

Economia mondiala pierde 100 miliarde dolari pe an din cauza contrafacerii

Fenomenul contrafacerii provoaca pierderi anuale de cel putin 100 miliarde dolari (77 miliarde euro) economiei mondiale, a avertizat marti Organizatia Mondiala a Proprietatii Intelectuale (OMPI), in prima zi a unei conferinte internationale pe acest subiect, informeaza AFP.

'La ora actuala, practic orice produs lansat pe piata este tinta a contrafacerii si pirateriei, ceea ce pune in pericol sanatatea si securitatea dezvoltarii economice', a estimat OMPI intr-un comunicat.

China si Rusia sunt tarile care stau cel mai prost in lupta impotriva fenomenului contrafacerii si pirateriei, potrivit unui studiu derulat de Camera Internationala de Comert (CCI) pe langa un numar de 48 de mari companii multinationale. Rezultatele studiului confirma concluziile recente ale Comisiei Europene, potrivit carora China ar fi la originea a doua treimi din produsele contrafacute capturate in UE. Rusia, Ucraina, Chile si Turcia ocupa si ele pozitii fruntase in acest clasament.

'Acest studiu arata ca mai sunt multe de facut in domeniul aplicarii legilor. Trebuie ca responsabilii politici sa inteleaga ca investitiile in respectarea proprietatii intelectuale se traduc prin crearea de noi locuri de munca si cresterea veniturilor la buget', a declarat presei secretarul general al CCI, Guy Sebban.

Saptamana trecuta, SUA au anuntat ca, in 2007, ar putea aduce China in fata Organizatiei Mondiale a Comertului (OMC) pentru piraterie si contrafacere. Sub-secretarul american penru Comert, Franklin Lavin, a explicat ca tara sa doreste din partea Chinei o sporire a eforturilor pentru protejarea proprietatii intelectuale.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1040 ori