Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cum a sabotat Donald Trump exporturile de whisky ale SUA

Cum a sabotat Donald Trump exporturile de whisky ale SUA


Exporturile de whisky ale SUA s-au prabusit in a doua jumatate a anului trecut, fiind afectate de tarifele vamale mai mari introduse de partenerii comerciali ai SUA, in replica la decizia presedintelui Donald Trump de a aplica tarife suplimentare pentru importurile de otel si aluminiu, a anuntat joi o organizatie patronala, informeaza Reuters.

Canada, China, Mexicul si Uniunea Europeana au introdus la mijlocul anului trecut tarife vamale variind intre 10% si 25% pentru whiskey-ul si bourbon-ul din SUA. Astfel, exporturile de whiskey ale SUA au scazut cu 11% in a doua jumatate a anului trecut comparativ cu perioada similara a lui 2017, dupa ce in primul semestru au crescut cu 28%, a anuntat The Distilled Spirits Council, consiliul asociatiei patronale din industria bauturilor spirtoase din SUA.

Pe ansamblul anului 2018, exporturile de whiskey ale SUA au crescut cu 5,1% pana la 1,18 miliarde dolari, insa este vorba de o incetinire semnificativa fata de avansul de 16% inregistrat in 2017.

Distilled Spirits Council a precizat ca exporturile spre Uniunea Europeana au scazut cu 13,4% in a doua jumatate a anului trecut, dupa ce au crescut cu 33% in primul semestru. Blocul comunitar este cea mai mare piata pentru whiskey-ul american, fiind responsabil pentru aproape 60% din exporturile totale.

"Pagubele produse exporturilor de whiskey american incep sa accelereze iar acesta este un efect negativ secundar al disputelor comerciale globale", a declarat presedintele Distilled Spirits Council, Chris Swonger.

Exporturile totale de bauturi spirtoase ale SUA au crescut cu 9,5% pana la 1,8 miliarde dolari in 2018, insa si in acest caz este vorba de o crestere mai mica decat cea inregistrata in 2017.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 5648 ori
Citeste mai multe despreexporturi whisky SUA