Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Crestere usoara a comertului cu amanuntul in luna august

Crestere usoara a comertului cu amanuntul in luna august


Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut, in august 2013, fata de iulie, cu 2,6% ca serie bruta si cu 0,8% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a anuntat, miercuri, Institutul National de Statistica.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in luna august 2013, comparativ cu luna precedenta, a crescut datorita sporirii vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+5,9%), vanzarilor de produse nealimentare (+1,5%) si comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+0,4%).

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna august 2013, comparativ cu luna precedenta, cifra de afaceri a crescut pe fondul majorarii vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+0,8%).

Scaderi s-au inregistrat la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (-2,9%) si la vanzarile de produse nealimentare (-0,6%)

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a scazut ca serie bruta cu 1,4%, iar ca serie ajustata, in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 0,4%.

In perioada 1 ianuarie - 31 august, fata de primele opt luni din 2012, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a scazut cu 0,8% ca serie bruta si cu 0,2% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1445 ori