Contrabanda cu tigari, paguba de sute de milioane de euro, anual

Marti, 21 Aprilie 2009, ora 14:54
1234 citiri
Contrabanda cu tigari, paguba de sute de milioane de euro, anual

Statele membre ale UE pierd in fiecare an sute de milioane de euro din taxe neplatite rezultate in urma contrabandei si contrafacerii de tigari, a anuntat marti Comisia Europeana, care a felicitat Marea Britanie ca s-a alaturat celorlalte tari din UE in lupta contra comertului ilicit cu tutun.

Totodata, in acest fel se creeaza un canal de distributie suplimentar care compromite canalele autorizate si concureaza in mod incorect cu produsele autentice, potrivit comunicatului CE.

Toate tarile din UE sunt in prezent semnatare ale acordului de combatere a comertului ilegal cu tigari, alaturi de producatori precum Philip Morris International si Japan Tobacco International (JTI).

Romania si Bulgaria au semnat acest acord odata cu aderarea lor in Uniunea Europeana.

"Statele membre s-au unit intr-un front comun de combatere a produselor din tutun contrafacute, fapt ce demonstreaza cat de serios este acest angajament. De acum inainte comerciantii ilegali vor intampina mai mari dificultati in a introduce pe piata produse contrafacute din tutun", a declarat vicepresedintele CE, Siim Kallas.

#tigari, #contrabanda, #taxe, #contrafacere, #tutun , #Comert