Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Comisia Europeana va propune miercuri masuri pentru combaterea efectelor schimbarilor climatice

Comisia Europeana va propune miercuri masuri pentru combaterea efectelor schimbarilor climatice
Comisia Europeana intentioneaza sa prezinte miercuri un ansamblu de propuneri destinate combaterii efectelor schimbarilor climatice, incepand cu 2012, an in care expira prevederile Protocolului de la Kyoto, informeaza agentia EFE.

Studiul Comisiei va identifica 'masurile posibile pe care Uniunea Europeana si restul tarilor lumii le pot adopta pentru reducerea gazelor cu efect de sera, pana in 2020 si chiar dupa acest an', a precizat CE intr-un comunicat.

Masurile vor fi completate de o serie de propuneri in domeniul politicii energetice, pe care Bruxelles-ul le va prezenta, de asemenea, miercuri.

Scopul actiunilor privind combaterea schimbarilor climatice este acela de a impiedica o crestere a temperaturii pe Glob, in urmatorii ani, cu mai mult de doua grade Celsius fata de nivelele 'preindustriale', se mai spune in comunicat.

Comisia Europeana si-a exprimat, cu mai multe ocazii, disponibilitatea de a conduce lupta mondiala impotriva schimbarilor climatice.

Aceasta problema va fi, cu siguranta, abordata de presedintele CE, Jose Manuel Durao Barroso, saptamana viitoare, la intalnirea cu presedintele Statelor Unite ale Americii, George Bush, si cu autoritatile din aceasta tara.

In decembrie 2006, Comisarul pentru Mediul Inconjurator al Comisiei Europene, Stavros Dimas, a semnalat ca CE este partizanul masurii privind reducerea, de catre tarile Uniunii Europene, a emisiilor de dioxid de carbon cu 30 la suta pana in 2020, fata de nivelele din 1990.

Dimas a subliniat ca Centrul Comun de Cercetare al Uniunii Europene a avertizat ca este necesara aceasta reducere pana in 2020 pentru a evita o crestere a temperaturii pe Glob cu mai mult de doua grade.

In acest scop, Bruxelles a propus la finele lunii decembrie includerea, incepand cu 2011, a sectorului de aviatie in sistemul european de comert de emisii.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 820 ori