Comertul online, mai putin afectat de criza decat cel traditional

Marti, 22 Septembrie 2009, ora 09:24
1940 citiri
Comertul online, mai putin afectat de criza decat cel traditional

Desi toate segmentele de business sunt afectate de criza, iar comertul online nu face exceptie, acest segment nu este insa la fel de afectat precum comertul traditional.

Parerea apartine lui Marius Ghenea, presedinte PCFun&FIT Distribution, care a declarat, pentru Evenimentul Zilei ca romanii se indreapta din ce in ce mai mult catre acest mod de achizitie a bunurilor si serviciilor.

"Estimam piata e-commerce romaneasca in 2009 la circa 250 de milioane de euro, in crestere cu circa 20% fata de anul trecut", afirma Marius Ghenea.

Desi nu exista o statistica oficiala a numarului magazinelor online din Romania, acesta ajunge, potrivit estimarilor, la 1.000. Despre portretul comparatorului roman online, acesta difera de la o categorie de produse la cealalta. Oricum, varsta este intre 25 si 40 de ani, cu job de birou, studii medii si superioare si venituri medii.

Bucurestenii cumpara cel mai mult pe Internet, fiind urmati de timisoreni, clujeni, constanteni si ieseni. "Ca orice componenta a retail-ului, si e-commerce-ul este afectat de devalorizarea monedei nationale, deoarece majoritatea produselor comercializate sunt produse de import", concluzioneaza Marius Ghenea. 

#comert, # online, # retail, # bunuri, # servicii , #Comert