Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Comertul cu autovehicule a crescut cu 12,5%

Comertul cu autovehicule a crescut cu 12,5%


Cifra de afaceri in comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a crescut in octombrie cu 8,7% fata de aceeasi luna din 2010.

Comertul cu autovehicule a crescut cu 12,5% fata de octombrie 2010, in timp ce comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea motocicletelor s-a diminuat cu 19,6%, a anuntat joi Institutul National de Statistica (INS).

Datele sunt ajustate in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate. In serie bruta, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a fost cu 10,3% mai mare decat in octombrie 2010.

Totodata, activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a inregistrat in octombrie o cifra de afaceri cu 13,2% mai mare comparativ cu septembrie 2010. In serie bruta, cifra de afaceri din servicii pentru populatie a urcat cu 12,4% fata de cea de-a zecea luna din 2010.

Fata de septembrie, cifra de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a scazut in octombrie cu 2,5% in date ajustate sezonier si a crestere de 6,4% in serie bruta.

Serviciile de piata prestate populatiei au crescut cu 0,3% in octombrie fata de septembrie, in serie ajustata si cu 2,2% in serie bruta.

In primele zece luni din 2011, cifra de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a crescut cu 6,1%, in date ajustate sezonier, respectiv cu 4,7% in serie bruta fata de aceeasi perioada din 2010.

Serviciile de piata prestate populatiei in perioada ianuarie-octombrie au sporit cu 11% fata de perioada similara din 2010, in serie ajustata, respectiv cu 9,7% in serie bruta.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 739 ori