Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Comertul cu amanuntul, al treilea avans anual din UE

Comertul cu amanuntul, al treilea avans anual din UE


Romania a avut in ianuarie a treia crestere anuala a comertului cu amanuntul din Uniunea Europeana, dupa ce vanzarile au sporit cu 10,2% fata de aceeasi luna din 2011, in timp ce pe ansamblul UE comertul a inregistrat un avans de numai 0,7%.

In zona euro, comertul cu amanuntul a stagnat in ianuarie fata de luna similara din 2011, potrivit datelor publicate luni de Eurostat.

Cele mai mari cresteri fata de aceeasi luna din anul precedent au fost inregistrate in ianuarie in Lithuania (17%), Letonia(16,6%) si Romania (10,2%), iar cele mai mari scaderi in Portugalia (-8,7%), Malta (-5,7%) si Bulgaria (-2,6%).

Fata de decembrie 2011, comertul cu amanuntul a crescut in Romania cu 3%, a treia crestere lunara din UE. La nivelul ansamblului comunicatr a fost inregistrat un avans de 0,4%, iar in zona euro de 0,3%.

Cele mai mari cresteri lunare au fost consemnate in ianuarie in Letonia (6,4%) si Slovenia (5,5%), scaderi importante consemnandu-se in Portugalia (-2,7%) si Danemarca (-2,1%).

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 962 ori