Comertul a scazut cu 3,7%

Luni, 08 August 2011, ora 10:37
937 citiri
Comertul a scazut cu 3,7%

Cifra de afaceri in comertul cu ridicata si cu amanuntul a scazut cu 3,7% in iunie fata de aceeasi luna a anului trecut, conform NewsIn.

Comertul cu autovehicule a scazut cu 7,8% fata de iunie 2010, in timp ce comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea motocicletelor s-a diminuat cu 41,1%.

Datele sunt ajustate in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate. In serie bruta, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a fost cu 10,9% mai mic decat in iunie 2010.

Totodata, activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a inregistrat in iunie o cifra de afaceri cu 7,5% mai mare comparativ cu iunie 2010. In serie bruta, cifra de afaceri din servicii pentru populatie a urcat cu 6,6% fata de cea de-a sasea luna din 2010.

Fata de mai, cifra de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a scazut in iunie cu 3% in date ajustate sezonier si a crescut cu 0,4% in serie bruta.

Serviciile de piata prestate populatiei au crescut cu 2,3% in iunie fata de mai, in serie ajustata si cu 3,6% in serie bruta.

In primul semestru din 2011, cifra de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a crescut cu 2,8%, in date ajustate sezonier, respectiv cu 0,5% in serie bruta fata de aceeasi perioada din 2010.

Serviciile de piata prestate populatiei in perioada ianuarie-iunie au sporit cu 8,6% fata de perioada similara din 2010, in serie ajustata, respectiv cu 6,8% in serie bruta.

#comert, #comert amanuntul, #comert ridicata, #cifra afaceri , #Comert