Cifra de afaceri in comertul cu ridicata si cu amanuntul, mai mica in iulie

Miercuri, 08 Septembrie 2010, ora 11:16
1058 citiri
Cifra de afaceri in comertul cu ridicata si cu amanuntul, mai mica in iulie

Cifra de afaceri in comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a scazut in iulie cu 6,7% fata de aceeasi luna din 2009, mai ales ca urmare a declinului comertului cu motociclete, piese si accesorii aferente, a anuntat miercuri INS, potrivit NewsIn.

Datele sunt ajustate in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate.

In serie bruta, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a fost cu 14% mai scazut decat in iulie 2009.

Comertul cu autovehicule s-a micsorat cu 7,2% fata de iulie 2009, in serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, si cu 21,4% in serie bruta.

In acelasi timp, comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea motocicletelor a scazut in iulie cu 16,8% in serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate si cu 18% in serie bruta.

In schimb, afacerile din servicii de piata prestate populatiei, ajustate dupa zilele lucratoare si sezonalitate, au crescut cu 12,7% fata de iulie 2009, in special ca urmare a avansului afacerilor din hoteluri si restaurante cu 3,9%.

In serie bruta, cifra de afaceri din servicii pentru populatie a urcat in iulie cu 10% fata de a saptea luna a anului trecut.

Fata de iunie, cifra de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a scazut in iulie cu 12%, in date ajustate sezonier, respectiv cu 21,1% in serie bruta.

La randul lor, serviciile de piata prestate populatiei au scazut cu 2,8% fata de iunie, in serie ajustata, respectiv cu 0,8% in serie bruta.

In primele sapte luni din 2010, cifra de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a scazut cu 13,6%, in date ajustate sezonier, respectiv cu 12% in serie bruta.

In schimb, serviciile de piata prestate populatiei in perioada ianuarie-iulie au sporit cu 10,5% fata de perioada similara din 2009, in serie ajustata, respectiv cu 11,5% in serie bruta.

#afaceri, #amanunt, #cifra, #comert, #ridicata , #Comert